Miközben Mai Al-Kaila Palesztin Hatóság egészségügyi minisztere azt nyilatkozza, hogy az al-Sifa kórház udvarán elhunyt, bomlásnak indult tetemeket esznek a kutyák, mert az izraeli katonák nem engedik eltemetni őket, addig a bejárat alatti alagutat kutyára szerelt kamerával térképezi fel az izraeli alakulat.

????️ “Stray dogs found the dead bodies inside, and started eating them while we were watching”

The health ministry director-general in Gaza told Al Jazeera over the phone that dogs entered al-Shifa hospital and started eating the dead bodies insidepic.twitter.com/1VnJ8tTcvc

— Middle East Eye (@MiddleEastEye) November 14, 2023

Míg a miniszter a kórházban zajló események miatt fejezi ki félelmét és megrendülését, többek között a veszélyeztetett terhes nők ellátatlansága vagy a koraszülöttek halála. Al-Kaila kifejtette, hogy közel 100 elhunytat tárolnak a kórház udvarán, akiket nem engednek eltemetni, így tetemeiket a kutyák fogyasztják, - olvashattuk nyilatkozatát a Middle East Monitorban.

Az izraeli csapatok azonban ugyanennél a kórház aljánál és ötvenöt méteres alagutat találtak. A tíz méter mélyen húzódó, ötvenöt méter hosszú járatról videót is készítettek egy kutya hátára szerelt kamerával.

in new IDF video from Al Shifa Hospital a dog(?) is lowered through the tunnel entrance revealed on Thursday. we see down a short hallway before the tour ends at a heavy metal door. when it's open we'll likely learn more about the tunnel system's extent and purpose. pic.twitter.com/zJBFOZ3GMI

— Chris Looft (@ChrisLooftABC) November 19, 2023

Az alagút lejárata a kórház területén azon fészer alatt volt, ahol egy járművet is találtak rengeteg fegyverrel, köztük egy páncéltörő rakétával, töltényekkel és kalasnyikovokkal.

Az alagút folytatását egy ajtó zárja el, melyet több védelmi eszközzel biztosítottak: robbanásbiztos ajtóval és lő-nyílással, melyekkel a Hamász megpróbálja megakadályozni az izraeli erők behatolását. Az izraeli haderők tovább folytatják a Hamász föld alatti rendszerének feltárását, - írta meg a Telex.

Kiemelt fotó: AFP/The Telegraph