Magyar Péter megnevezte a Fővárosi Közgyűlésbe beülő tiszás képviselőket

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke felfedte azon öt személy kilétét, akik a Tisza Párt képviseletében helyet foglalnak majd a Fővárosi Közgyűlésben 2024. október 1-től. A kijelölt képviselők: Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, Barna Judit és Bovier György.

A Tisza Párt a választásokon összesen 10 mandátumot szerzett, a többi képviselőt október 1-jéig választják ki. Magyar Péter a 444-nek válaszolva egyelőre csak öt ember nevét osztotta meg, és nem részletezte, hogy miért tart ilyen sokáig ez a folyamat, valamint azt sem, hogy mikor döntöttek az említett öt személy kiválasztásáról. A fővárosi listán szereplő 14 tiszás közül öten az Európai Parlamentbe kerültek, ami azt jelenti, hogy legalább egyiküknek kettős mandátumot kell vállalnia, ami a szabályok szerint nem tiltott.

Ordas Eszter jelöltségét Karácsony Gergely főpolgármester korábban élesen bírálta, lobbistának nevezve őt, és megemlítette, hogy korábban egy olyan cég jogtanácsosaként dolgozott, „akivel szemben épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt”. Magyar Péter erre reagálva azt írta, hogy Ordas jogászként és fővárosi képviselőként azért fog küzdeni, hogy a DK és a főpolgármester ne mutyizhassanak tovább. Porcher Áron Somerville a Chi Fu Investment Fund Management Zrt.-nél tölt be befektetési projektvezetői pozíciót, a cég tulajdonosa, Frank Liu pedig jó kapcsolatokat ápol Kövér Lászlóval. Ő volt Magyar országjárásának főszervezője is, de csak hosszú gondolkodás után mondott igent arra a felkérésre, hogy szerepeljen a Tisza Párt fővárosi listáján. A 444 információi szerint Porcher a jelöltség másnapján felmondott a cégnél. Böröck-Gémes Szilvia fejvadászként és business coachként tevékenykedik, művészeti menedzsmenttel és saját gyártású produkciókkal foglalkozik, és a Magyar Narancsnak korábban elmondta, hogy tavasz óta élénk figyelemmel követi a hazai közéleti változásokat. Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser, korábban a Fidelitas tagja volt, és a X. kerületi polgármester-választáson is indult, áprilisban még nyilvánosan nevezte nárcisztikus idiótának Magyart, de később úgy nyilatkozott, hogy a politikus "rácáfolt az alaptalan vádakra". Bovier György motivációs előadó és a magyar kerekesszékes teniszválogatott tagja, 17 éves korában szenvedett autóbalesetet, amelynek következtében eltört a gerince.

Magyar Péter a 444-nek nyilatkozva jelezte, hogy a közeljövőben tervez találkozót Karácsony Gergellyel. A Tisza Párt nem kíván formális megállapodást kötni, de ügyek mentén kész együttműködni a Fővárosi Közgyűlésben mandátumot nyert képviselőkkel. Karácsony Gergelynek nehéz főpolgármesteri ciklusa várható, hiszen a közgyűlés összetétele alapján több párttal kell koalíciót alkotnia a szavazatok megszerzéséhez. Magyar Péter a jövő hét második felében várhatóan tárgyal majd Karácsony Gergellyel, és kijelentette, hogy a Tisza Párt képviselői szakmai munkát fognak végezni, a Fővárost eddig jellemző politikai mutyiban semmilyen formában nem kívánnak részt venni.

Magyar néhány napja írta, hogy a Karácsony Gergely főpolgármesterrel jövő hétre tervezett informális találkozója előtt átvették a Tisza Párt számára kiemelten fontos budapesti prioritásokat, amelyek között szerepel a gyalogos híd építése, a Duna bevonása a budapestiek életébe, a belső kerületek szabályozásának egységesítése, a külső kerületek zaj- és tehermentesítése, az eddigi pazarló működés racionalizálása, a főváros és a kormány viszonya, ciklusokon átívelő fejlesztési koncepció kidolgozása, közvetlen uniós fejlesztési források lehívása, a magyar főváros bekapcsolása a nemzetközi vérkeringésbe, a budapesti közlekedés és a középületek maradéktalan akadálymentesítése, egységes Budapest arculat, a zöldterületek növelése és karbantartása, valamint a fővárosi ifjúsági és szociális ügyek fókuszba helyezése, és a háziorvosi- és az ügyeleti rendszer betegbarát átalakítása.

Magyar nemrégiben egy képet is megosztott, amelyen a budapesti prioritások átadása látható, és több képviselő mellett Orbán Árpád István is felbukkan, aki a XI. kerületi polgármester-választáson indult. Az operatív stáb tagjainak kilétét azonban Magyar nem kívánta nyilvánosságra hozni, mondván, hogy azok nem közszereplők és nem hoznak politikai döntéseket.