Justin Timberlake ittas vezetés vádjával szembesül

Justin Timberlake ügyvédje szerint a sztár nem volt ittas, amikor letartóztatták ittas vezetés miatt, és a rendőrség hibát követett el.

Justin Timberlake-et júniusban ittas vezetés miatt letartóztatták, miután elhajtott egy stoptábla mellett, és szabálytalanul kanyarodott az úttesten. A rendőrök megállították, mivel szemei véreresek és üvegesek voltak, erős alkoholszag áradt a leheletéből, és a józansági teszten is elbukott. Az énekes nem volt hajlandó alkoholszondába fújni, ezért őrizetbe vették, de másnap óvadék nélkül szabadlábra helyezték.

Az ügyvédje, Edward Burke a pénteki bírósági meghallgatáson nyilatkozott a Varietynek és a BBC-nek, azt állítva, hogy Timberlake nem volt ittas, és a rendőrség jelentős hibákat követett el az ügyben. Burke szerint Timberlake tiszteli a bűnüldöző szerveket és az egész bírósági eljárást, de hangsúlyozta, hogy a popsztár nem volt részeg, és hibát követtek el, amikor letartóztatták emiatt.

Timberlake jelenleg a világ körüli turnéja miatt Lengyelországban tartózkodik, és nem jelent meg személyesen a bíróságon. A következő meghallgatásra jövő hónapban kerül sor, ahol az énekes bírói engedéllyel online fog bekapcsolódni. Az esetet New York államban tárgyalják, ahol ittas vezetésért akár egy év börtönbüntetés, 1000 dolláros bírság és a jogosítvány legalább hat hónapra történő felfüggesztése is kiszabható.

Edward Burke szerint a jelenleg Európában turnézó énekest letartóztató rendőrök több hibát vétettek akkor, amikor leadták a letartóztatással kapcsolatos papírmunkát. Ennek ellenére Carl Irace bíró új vád emelését kérte Timberlake ellen, immáron helyes papírmunkával augusztus 2-i dátumtűzéssel. A Suffolk megyei kerületi ügyész irodája szerint azonban csak formai problémák voltak a dokumentumokkal, amelyeket július 2-án javítottak. Emily O'Neil szóvivő szerint a lényegi tények nem változtak, a vád pedig „a bíróságon szeretné eldönteni a kérdést, nem a sajtóban”.

Justin Timberlake európai turnéja jelenleg is tart, július 27-én Krakkóban, 30-án és 31-én pedig Berlinben lép fel. A mémeket szülő letartóztatás és eljárás augusztus 2-án folytatódik.