Laár András és Orbán Viktor közös nézetei

Laár András humorista, a Karinthy-gyűrű birtokosa az Indexnek adott interjúban beszélt többek között a migrációval és a háborúval kapcsolatos nézeteiről, valamint a spirituális útról és a magyar kultúráról.

Laár András, aki 17 éves kora óta figyelemmel kíséri a politikát, az Indexnek adott interjúban elmondta, hogy bizonyos témákban, mint például a migráció és a békével kapcsolatos kérdésekben, száz százalékosan egyetért Orbán Viktorral. A humorista szerint Magyarországot nem kellene elárasztani iszlamista terroristákkal, és példaként hozta fel Svédországot, ahol szerinte már problémák vannak emiatt. Laár András a békéről szóló gondolatmenetében is kiállt Orbán Viktor mellett, kritizálva a gazdag hatalmasságokat, akik ártatlan embereket fordítanak egymás ellen különböző háborúkban.

Laár András kifejtette, hogy az ukránok igazi menekültek, míg azok, akiket ő egyedülálló fiatal srácoknak nevez, akik harci kiképzést kaptak, nem valami elől menekülnek, hanem jönnek. A humorista szerint Orbán Viktor egyes lépései tetszettek neki, mert szeretné megvédeni Magyarországot és azt szeretné, ha a jövőben is lennének magyarok.

Az interjúban Laár András beszélt a spirituális útról is, amelyet a szív mélyre áradó út terminológiájával írt le. A materializmus és a spirituális világnézet közötti egyensúlyról szólva kifejtette, hogy az egyensúly a tudat elsődlegességének felismeréséből fakad. A humorista szerint a magyar nyelv mágikus gyökerei közelebb állnak a spirituális dolgokhoz, mint a nyugat-európai nyelvek.

Laár András a magyar kulturális életről is beszélt, megemlítve, hogy nem kapott komolyabb támogatást, kivéve az Előadóművészi Jogvédő Irodától, amely szociális alapon segítette. A humorista elmondta, hogy Gattyán György volt az egyetlen, aki anyagilag támogatta, amikor még nem volt politikus, csak gazdag. Gattyán kifizette Laár lakáshitel-tartozását, amit a humorista nagyra értékelt.

A politikával kapcsolatban Laár András állítja, hogy bár figyeli az eseményeket, nem foglalkozik velük aktívan, és nem áll egyik oldalra sem. Az interjúban szó esett a humorista nyári elfoglaltságairól is, többek között egy elvonulásról, amit Mánfán vezetett.

Laár András a jövőbeni terveiről is beszámolt, többek között egy új műsorról, amely a partnerkapcsolatok tapasztalatait fogja megosztani a közönséggel.

(Borítókép: Tövissi Bence / Index)

: Index : Index