Szoboszlai Dominik győztes góljával diadalmaskodott a Liverpool

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, győztes gólt szerzett a Real Betis elleni barátságos mérkőzésen, ezzel sikeresen kezdte az új korszakot a Liverpool színeiben.

A Liverpool labdarúgócsapata az észak-amerikai turné első állomásán, Pittsburghben találkozott a Real Betisszel. A mérkőzésen Szoboszlai Dominik volt a győztes gól szerzője, aki a 34. percben Mohamed Szalah passzát követően a hosszú alsó sarokba lőtt. A magyar válogatott csapatkapitánya hasonló szögből volt eredményes, mint a Montenegró elleni Eb-selejtezőn.

Szoboszlai 64 percet töltött a pályán, mielőtt a szerb Sztefan Bajcsetics váltotta. A Liverpool a mérkőzés során dominált, több helyzetet is kialakítva, és a labda 66 százalékban az ő birtokukban volt. A pittsburghi meccsen 42679 néző előtt Szoboszlai hamis kilencesként is megállta a helyét, és az angol sajtó lenyűgözőnek nevezte teljesítményét.

Az angol lapok remek osztályzatokkal honorálták a magyar középpályás produkcióját. A Liverpool.com szerint Szoboszlai frissnek tűnt, és ez hatalmas bónusz egy olyan játékostól, aki a 2024-es naptári évben szinte végig elcsigázottnak látszott. A Liverpoolecho.co.uk 8-as értékeléssel illette, kiemelve, hogy kezdetben nem volt világos, milyen poszton játszik, de remekül időzítette megiramodásait, és a támadásbefejezése tökéletes volt.

A Liverpool az előző szezon végén búcsút intett Jürgen Kloppnak, aki közel 9 évig irányította a csapatot. Az új vezetőedző, Arne Slot, aki a nyáron vette át a csapat irányítását, már bizalmat szavazott Szoboszlainak, aki így kezdőként léphetett pályára a felkészülési mérkőzéseken.

A Pool következő felkészülési mérkőzéseit az Arsenal és a Manchester United ellen játssza majd, és hazatérve a Sevillával is megmérkőzik, mielőtt elrajtolna az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2024–2025-ös szezonja. Az új szezon augusztus 17-18-ai hétvégén kezdődik, ahol a Liverpool az újonc Ipswich Town csapatával mérkőzik meg idegenben. A csapat legközelebb csütörtökön lép pályára Philadelphiában, ahol az Arsenallal csap össze.