Oroszlányi rendőr elleni támadás: víz alá nyomás és ítélet

Egy férfi, aki igazoltatás közben hamis adatokat adott meg és megpróbált egy rendőrt víz alá nyomni Oroszlányban, két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

2024 június 5-én éjszaka Oroszlányban a rendőrök igazoltattak egy harmincas éveiben járó férfit, aki az igazoltatás során hamis személyi adatokat közölt, majd elfutott a helyszínről. A rendőrök körülbelül fél óra múlva találták meg, de a férfi ismét megpróbált elmenekülni, és egy közeli tóba gázolva próbálta lerázni őket.

Az üldözés során egy patakmederben mindketten elesettek, ahol a férfi ököllel megütötte a rendőrt, majd lökdösődésbe kezdett vele. A támadás hevében a férfi megpróbálta a rendőrt víz alá nyomni és ott tartani. A rendőr azonban sikerrel ellökte magától a támadót, akit egy másik járőr sokkolóval ártalmatlanított, majd bilincsben elszállítottak.

A Tatabányai Járásbíróság szerdán jogerősen két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit, aki a támadás idején egy korábbi garázdaságért kiszabott, meg nem fizetett pénzbüntetést szabadságvesztésre átváltoztatott büntetését töltötte. Az ítéletet az érintettek tudomásul vették.

A közrend és a közbiztonság fenntartása mellett a közegészségügyi körülmények is aggodalomra adnak okot a régióban. Az RTL Híradója szerint a tatabányai Szent Borbála kórház sürgősségi osztályán is csak egy ventilátor működik, és a klímaberendezés javítását soron kívül intézik. Ez a hír különösen nyugtalanító lehet a lakosság számára, tekintettel arra, hogy a közeli Szent László Kórház transzplantációs osztályán is elromlott a klíma, ami miatt immunhiányos betegek, köztük gyerekek kénytelenek 32 fokos hőségben feküdni a steril szobákban. Az egészségügyi intézményekben tapasztalható infrastrukturális problémák rávilágítanak arra, hogy a régióban sürgős fejlesztések és karbantartások szükségesek a lakosság egészségének megóvása érdekében.