A karateedző, aki felrúgta a kisgyereket, lemondott és bocsánatot kért, majd eltűntek a közleményei

A jászberényi Yakuzák Se karateklub vezetője, aki brutális erővel rúgott fel egy kisgyereket a szolnoki kalandparkban, lemondott a pozícióiról és bocsánatot kért, de a közleményei később eltűntek az internetről.

A karateedző, aki a szolnoki kalandparkban brutális erővel rúgott fel egy gyereket, ami következtében a fiú megpördült és a fejére esett, lemondott minden tisztségéről és pozíciójáról. A férfi a saját sportegyesülete honlapján és a hozzá tartozó Facebook-oldalon is közzétett egy közleményt, amelyben elismerte tettének súlyosságát és bocsánatot kért. A közleményben azt írta: "Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent." Ezenkívül bocsánatot kért a szülőktől is, és kijelentette, hogy méltatlanná vált a tisztségek betöltésére.

Azonban a közleményeket később eltávolították, a sportegyesület honlapján hibaüzenet fogadja a látogatókat, és a Facebook-oldal is törlésre került. A férfi korábban a kyokushin karaté szövetségi kapitánya volt, és 2020-ban "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" Életműdíjjal tüntették ki, amit akkor még államtitkárként dr. Novák Katalin adott át.

A történtek kapcsán a Tegyünk Együtt 'Kátáért Egyesület is kiadott egy közleményt, amelyben megdöbbenésüket fejezték ki az események miatt. Ebben említést tettek arról is, hogy a férfi korábban egy képviselőjelöltet is megfenyegetett. Az esetet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. is nyilvánosságra hozta egy videó közzétételével, amelyen látható, hogy a gyerek, akit a férfi felrúgott, a földön fekve maradt és sírt. Az RTL információi szerint a gyerek nem akart mászni, ezért rúgta fel az egyesületi vezető.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tájékoztatása szerint a kisfiú azóta már jól van. Az Országos Mentőszolgálat közlése alapján az esetnél nem kaptak riasztást, azaz feltehetően nem volt indokolt a mentők értesítése. A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen, azonban a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll szándékukban adni. A hatóságok az üzemeltetőtől kérték el a kalandparkba érkező csoportok listáját és meghallgatták az animátorokat, ezáltal közelebb kerültek az elkövető kilétéhez.

A bántalmazás óta a férfi közellenséggé vált, rengeteg fenyegetés éri, és úgy tudjuk, ezt a hatóságok felé is jelezte, akik megtették a szükséges lépéseket, hogy megelőzzék az önbíráskodást. A férfi nyilvános önéletrajza szerint 1984-ben kezdte a kyokushin karatét, és több mint három évtizedes pályafutása során többszörös országos bajnokként és edzőként is tevékenykedett, több ifjúsági és junior EB győztes versenyzőt nevelt fel.