Lando Norris és Esteban Ocon Herendi-mintás sisakban versenyez a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája, és Esteban Ocon, az Alpine versenyzője is Herendi porcelán mintájával díszített sisakban fog versenyezni a hétvégi Magyar Nagydíjon.

A tavalyi Magyar Nagydíjon történtek után, ahol Norris véletlenül összetörte a Herendi porcelánból készült trófeát, mindkét pilóta most egy-egy Herendi mintájú sisakban áll rajthoz a Hungaroringen. A baleset következtében Max Verstappen csak hetekkel később kapta meg az utólag gyártott, hibátlan trófeát. Norris Instagram-oldalán osztotta meg a hírt, és kifejezte megtiszteltetését, hogy a Herendi Porcelán manufaktúrával együttműködve készíthette el ezt a kézzel festett mesterművet.

Norris mellett Esteban Ocon is kapott egy hasonló sisakot, aki számára a Hungaroring különleges helyszín, hiszen itt nyerte meg első Forma-1-es futamát 2021-ben. A Magyar Nagydíjat július 19-21 között rendezik meg. Norris és a Herendi csapat közös célja volt, hogy a magyar versenyre valami különlegeset alkossanak, és Norris szerint ez sikerült is. A sportoló a közösségi médiában is bocsánatot kért a tavalyi esetért.

Norris szintén fehér alapszínű sisakját kék mintákkal – indákkal, virágokkal, gránátalmákkal madarakkal, pillangóval és méhekkel – festették meg a manufaktúra szakemberei, míg Ocon sisakját piros és zöld indákkal, levelekkel, valamint arany csíkokkal díszítették, ezzel is megidézve 2021-es futamgyőzelmét. A brit versenyző nyolc hónappal ezelőtt került közelebbi kapcsolatba a Herendivel, amikor a tavalyi verseny után a dobogón pezsgőnyitás közben összetörte Verstappen trófeáját. Norris és menedzsmentje arra kérte a céget, hogy tervezzék meg az idei versenysisakját, amely több hónapos tervezőmunka és egyeztetések során nyerte el a végső formáját.

A sisakot az idei versenyt követően egy a Herendi és Norris által közösen kiválasztott szervezet javára jótékonysági céllal elárverezik. Norris szerdán el is látogatott a céghez, és azt is megnézte, hogyan készül a porcelán.

Hosszú évek óta a Herendi szállítja a Magyar Nagydíj trófeáit, az idénre készített neoklasszicista stílusú vázák mintája egy különleges, távol-keleti motívum, a „Császári bazsarózsa” nevet viseli. A győztes konstruktőr egy ugyanilyen mintázatú Herendi dísztálat vihet majd haza, amelynek áttört szegélyén, a speciális technikával készült porceláncsipkén a magyar nemzeti lobogó színei köszönnek vissza. A díjak 18 karátos matt arannyal díszítettek, mindegyikük kézzel készült, összértékük több tízmillió forint.