IShowSpeed őrülete Budapesten

Az amerikai YouTube-sztár, IShowSpeed, aki éppen európai turnén van, Budapestre érkezett, és élő videóban közvetítette kalandjait, miközben százasával követték a tinédzserek.

Az IShowSpeed néven ismert Darren Watkins Jr. legutóbbi állomása a magyar főváros volt, ahol a Széna téren jelent meg, és a Mammut bevásárlóközpontban kezdte meg a napját. A 444 szerint a 19 éves amerikai videós először a plázában vásárolgatott, de hamarosan százával vették körbe a rajongók, így gyorsan tovább kellett állnia. A streamer a budai várba, a bazilikához és egy duna-parti turistacsapda étteremhez is ellátogatott, ahol gulyást evett és 9 pontot adott rá a 10-ből.

Az élő közvetítés során a követői megtanították magyarul káromkodni, és egy Azahriah-dalt is meghallgatott, amit 7/10-re értékelt. A Vigadó közelében lévő étteremben azonban konfliktusba keveredett, és amikor újra autóba kívánt szállni, operatőrének a kamerája megsérült, így a streamnek vége szakadt.

A látogatás során IShowSpeed több ajándékot is kapott rajongóitól, akik közül sokan tizenéves fiatalok voltak. A streamer kérte őket, hogy ne legyenek olyanok, mint a norvégok, ahol a látogatása során ugatás közben megtépték a haját, és akkora tömeg alakult ki körülötte, hogy alig tudta elhagyni a helyszínt.

A budapesti eseményeket követően a 444 is utolérte IShowSpeed-et, amint a testőrei tizenéveseket lökdösve törték neki az utat a bevásárlóközpont folyosóin, hogy aztán gyorsan elhajthassanak a következő úticélokra. A bejelentkezésről készült videót mindössze 12 óra leforgása alatt több mint 2,5 milliószor nézték meg.

A Szeretlek Magyarország beszámolója szerint a világsztár a magyar válogatott mezében jelent meg a Széna téren, és szépen lassan óriási tömeg gyűlt össze körülötte. A 21 millió követővel rendelkező Youtuber először a Széll Kálmán téri Mammutból jelentkezett be, majd folytatta útját a Budai Várba, ahol szintén nagy tömeg gyűlt köré. Streamjei általában 2-3 órás videós képanyagból állnak, amelyekben Speed népszerű városokban, illetve látványosságoknál bukkan fel és szólít meg járókelőket. Rajongói jellemzően perceken belül megrohamozzák a fiatal férfit, így a nagy tömegnyomorba forduló esemény nem egyszer veszélyes helyzeteket is eredményez. IShowSpeed havonta közel 26 millió forintnak megfelelő összeget keres a videói nézettségével.