Alec Baldwin és a fegyvermester ügye a Rust forgatásán

Közel három évvel a Rust című film forgatásán történt tragikus baleset után, mely során Alec Baldwin véletlenül lelőtte a stáb operatőrét, Halyna Hutchinst, a színész elleni vádat ejtették, és a fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reed is felmentést kaphat.

  1. október 21-én Alec Baldwin egy kellékfegyverrel véletlenül megölte Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt a Rust című film gyártása során. A baleset következtében Baldwin és a fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reed ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás. Az ügyészség mindkét vádlottra a maximálisan kiszabható 18 hónapos börtönbüntetést kérte. Baldwin ellen a vádat nemrégiben ejtették, és a büntetőeljárást megszüntették, míg Gutierrez-Reed, aki jelenleg börtönbüntetését tölti, hasonló kimenetelre számíthat.

Gutierrez-Reed márciusban védekezett azzal, hogy a töltények ellenőrzése nem tartozott a feladatai közé, és a védelem szerint a hatóság nem hasonlította össze a nyomozókhoz került éles lőszereket azokkal a darabokkal, amelyeket Gutierrez-Reed nevelőapjának barátja adott át. A fegyvermester ügyvédei gyorsított indítványt nyújtottak be az újratárgyalás vagy az eljárás elutasításának érdekében, hivatkozva az állam által elkövetett súlyos jogsértésekre.

A Rust című film forgatásán történt események kapcsán egy új-mexikói bíró elutasította Baldwin ügyét, ami a védelem indítványának helyt adását jelentette. A bíró szerint a lőszerrel kapcsolatos bizonyítékok késedelmes nyilvánosságra hozatala hátrányos volt a vádlott számára. Gutierrez jogi csapata szerint Baldwin esete példa a bíróság szélsőséges és helytelen magatartására.

A DailyMail információi szerint a Rust film kiadásra kerül, miután kivágták azt a templom jelenetet, amelyet éppen akkor forgattak, amikor Baldwin fegyvere elsült és a tragikus balesetet okozta. Az eset után nehéz időszakon ment keresztül a Golden Globe-díjas színész, de a vád ejtésével és a büntetőeljárás megszüntetésével remélhetőleg pozitív irányba fordulhatnak a dolgok számára.