Adele zenei szünetet tart

Adele bejelentette, hogy a jelenlegi koncertsorozata után hosszabb szünetet tervez tartani a zenélésben, mivel úgy érzi, ki van merülve és más kreatív tevékenységekre szeretne koncentrálni.

A brit énekesnő, aki a BBC-nek és a német ZDF-nek adott interjújában beszélt terveiről, elmondta, hogy jelenleg nincsenek új dalokkal kapcsolatos tervei, és egy nagy szünetre vágyik. Adele hozzátette, hogy otthon egyáltalán nem énekel, ami szerinte furcsa. A Las Vegas-i fellépések elapasztották az összes energiáját, és a müncheni fellépéssorozat után tervezi a szünetet, amely során öt hét alatt heti két koncertet ad egy külön a számára épített stadionban. A helyszín területe 400 ezer négyzetméter, és egy 13 ezer ülőhelyes éttermi részt is magában foglal. A színpadhoz tartozik a koncerten valaha használt legnagyobb kivetítő is, mely 220 méter széles és 30 méter magas. A jegyek 95 százalékát elővételben elkapkodták.

Az énekesnő a hírnévvel való küzdelméről is beszélt, elmondva, hogy hiányzik az anonimitás, és bár szereti, hogy zenélhet, a hírnév részét gyűlöli. Adele elismerte, hogy könnyen felpaprikázódik, és azt mondta, hogy 36 évesen már „öreg és morgós”.

Adele koncertjei során több emlékezetes pillanat is született, például amikor egy nézőt, aki a Pride-ot leszarozta, ingerült szóváltásba keveredett vele. Az énekesnő a közönség közvetlenségét is megemlítette, és elmondta, hogy bár már nem iszik alkoholt, de hiányzik neki. Az amerikai és európai közönség közötti különbségekről is beszélt, megjegyezve, hogy az európaiak talán udvariasabbak, ezért halkabbak.

: BBC : Guardian via ZDF : The Guardian via ZDF