Debreceni fiatalok autótolvajlási kísérlete bukott meg vezetési tudás hiányában

A debreceni rendőrök lekapcsolt szirénával várakoztak a közelben, amikor rajtakaptak néhány fiatalon, akik egy parkolóban próbáltak autót lopni, de mivel nem tudtak vezetni, ezért tolva próbálták elvinni a járművet.

Július 16-án jelentették a rendőröknek, hogy Debrecenben fiatalok ólálkodnak az autók körül egy parkolóban. A helyszínre érkező rendőrök, Fekete Zsolt őrmester és Szarvas Róbert főtörzsőrmester, azt látták, hogy tinédzserek próbálnak kijutni a parkolóból egy autóval. A tolvajok a kocsikban nem találtak értékes tárgyakat, azonban az egyik jármű kesztyűtartójában rábukkantak a slusszkulcsra, ami felvetette bennük az autólopás gondolatát. Mivel egyikük sem rendelkezett vezetési készséggel, és a kanyarodás is problémát jelentett számukra, úgy döntöttek, hogy kitolják az autót az útra, és csak ott próbálják meg beindítani.

A két 16 éves fiú a járművet tolta, egyik a kormány oldalán, a másik hátulról, míg két 13 éves társuk mellettük sétált. A rendőrök ekkor léptek közbe, és felszólították őket, hogy álljanak meg. Az egyik idősebb fiú és a két 13 éves gyermek engedelmeskedett, de a másik 16 éves elmenekült.

Az egyik rendőr, Fekete Zsolt, a menekülő után eredt, míg társa, Szarvas Róbert, erősítést hívott. A helyszínre érkező járőrök hamarosan keresztezték a fiatal útját és elfogták. A két 16 évest őrizetbe vették és jármű önkényes elvételével gyanúsítják, a fiatalabb társaikat pedig visszavitték a nevelőintézetbe.