Ralf Schumacher és párja a Hungaroringen, helikopteres taxizás a versenypályára

A volt Formula–1-es pilóta, Ralf Schumacher a Magyar Nagydíj kommentálása kapcsán jelent meg a Hungaroringen, ahol szerelmével, Etienne-nel sétált a boxutcában. A helikopteres taxizás a versenypályára idén sem szűnt meg, annak ellenére, hogy a főpolgármester korábban ellenezte a zajos és környezetszennyező szolgáltatást.

Ralf Schumacher, aki nemrégiben tett közzé egy közös képet Instagram-oldalán kedvesével, a 34 éves Etienne-nel, a napokban a Hungaroring boxutcájában sétált vele. A 49 éves ex-Formula–1-es pilóta és Sky-szakértő a Magyar Nagydíjon mutatkozott nyilvánosan szerelmével, miután néhány nappal korábban bejelentette, hogy férfival él párkapcsolatban.

A Bild és a Blikk információi szerint a pár először a Sauber versenycsapatnál töltött időt, ahol iszogattak, majd a Red Bullhoz mentek, és végül a Hungaroring boxutcájában sétáltak, ahol Etienne egy e-cigaretta társaságában lazított. Szombat délután 3 óra körül azonban Ralfnak a Sky mikrofonjánál kellett dolgoznia, így ideiglenesen elváltak útjaik.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén a helikopteres taxizás is megindult, amely a Liszt Ferenc repülőtérről közvetlenül szállítja el a megrendelőket a mogyoródi pályára. A légvonalban mindössze 15 kilométeres út egy irányban fejenként akár 320 ezer forintba kerülhet, de vannak olcsóbb, 115 ezer forintos ajánlatok is.

A megnövekedett helikopteres forgalom a tavalyihoz hasonlóan idén is jelentős zajterheléssel jár. Karácsony Gergely főpolgármester korábban kritizálta a szolgáltatást, mondván, hogy a környezeti terhelés és a zajteher nem áll arányban azzal, hogy néhányan gyorsabban jutnak ki a versenypályára. A főpolgármester buszjárat szervezését javasolta a helikopter helyett, de az idei forgalom alapján úgy tűnik, nem történt érdemi előrelépés ebben a kérdésben. A főpolgármesteri hivatalnak küldött kérdésekre válasz még nem érkezett.