Tóth Andi és Takács Nikolas új utakon

Tóth Andi életmódváltása és Takács Nikolas festménybecsüs pályája igazán figyelemre méltó változásokat hozott mindkét művész életébe.

Tóth Andi, aki korábban az éneklés terén szerzett hírnevet, mostanra a divat világában is megállja a helyét. Új ruhamárkájával már sikereket ért el, és bár az énekléstől visszavonult, boldogabbnak tűnik, mint valaha. A közösségi médiában megosztott fotói alapján rajongói körében nagy népszerűségnek örvend, különösen azok után, hogy egy gyönyörű ruhakölteményben tűnt fel. Emellett érdeklődését a küzdősportok és a gasztronómia felé is kiterjesztette, saját főzőcsatornát indított a YouTube-on.

Takács Nikolas, az X-Faktor első évadából ismert énekes, szintén új területen próbál szerencsét: festménybecsüs lett. A régiségek és műtárgyak iránti vonzódása régi, de csak mostanában kezdett el komolyabban foglalkozni ezzel a területtel. Egy festménybecsüs kurzus elvégzése után hamarosan nemzetközileg elismert oklevelét is kézhez kaphatja. A tanulás során a magyar festők élettörténete különösen lenyűgözte, és motiválta céljai elérésében. Nagy álma egy saját galéria létrehozása, ahol kevésbé elismert magyar művészek munkáit népszerűsítené. Bár a festmények iránti szenvedélye jelentős, még nem vált műgyűjtővé, és továbbra is tervezi a budapesti piacok látogatását kincsek után kutatva. Az éneklést sem hagyja abba, sőt, a jövőben szeretné a két hivatását ötvözni, például kortárs festők kiállításain énekelve, vagy saját galériájában zongorával kísérve a képek világát. Augusztusban új dal érkezik tőle, és a következő két évben olyan zenéket szeretne készíteni, amelyek a múltat és a jelent ötvözik.

A közösségi média világában más hírességek is példát mutatnak. Lady Szomjas – vagyis Szomjas Jennifer –, aki a TikTokon és az Instagramon is hatalmas követőtáborral rendelkezik, és az X-Faktor online műsorának háziasszonya volt, a barátnőjével, Erikával együtt egy gyermekkórháznak adományozott. A kerek követőszám ünneplése alkalmából plüssöket, íróeszközöket és színezőket vittek a kórháznak, amelynek hatására Jenni könnyekig hatódott. Lady Szomjas és Erika, akik egy melegbárban találkoztak és már össze is bútoroztak, valamint két kiscicát is örökbe fogadtak, megfogadták, hogy minden tízezredik követőjüknél adományozni fognak valamilyen szervezetnek. A legutóbbi adományozásuk során egy gyermekkórházat leptek meg különféle játékokkal és írószerekkel, amelyek nagyon jókor jöttek, mivel a kórház éppen kifogyott a plüssökből.

Az X-Faktor mentorai között is akadnak, akik már fiatalon belekóstoltak a munka világába. Pápai Joci és Gáspár Laci egyaránt már tinédzserként elkezdtek dolgozni, ami később megalapozta szorgalmukat és sikerorientált hozzáállásukat. Pápai Joci 12 éves korában családi vállalkozásban kezdett el dolgozni, míg Gáspár Laci 13 évesen építkezéseken segített, hogy iskolai szükségleteit fedezni tudja. Mindketten úgy vélik, fontos, hogy a fiatalok megismerjék a munka értékét és megtanulják, hogy a sikerért meg kell dolgozni.

A televíziós világban is történnek változások. Liptai Claudia és Ördög Nóra, akiket gyakran hasonlítanak össze és egy időben riválisnak tartottak, most újra a TV2-nél találkoznak. Liptai Claudia a Sztárban Sztár All Starsban ítészként foglal majd helyet, míg Ördög Nóra a 12 év után visszatérő Megasztárban lesz látható Tilla oldalán, mint műsorvezető. A rajongók közül egyesek nem nézték jó szemmel, hogy nem Claudia tér vissza a produkcióba, de mindkét műsorvezető különleges tehetségével és stílusával erősíti a csatorna kínálatát.

Az X-Faktor egykori mentora, ByeAlex is őszintén beszélt a magánéletéről és arról, hogy miért nem vonzza a gyerekvállalás gondolata. Az énekes, aki idén töltötte be a 40. életévét, korábban még úgy gondolta, el tudja képzelni magát kislányos édesapaként, de mára már megváltozott az álláspontja. ByeAlex ki meri jelenteni, hogy nem szeretne gyermeket, és bár több kapcsolata is zátonyra futott emiatt, mára már tisztában van azzal, hogy nem érzi magát alkalmasnak a szülőségre. A jelenlegi kedvesével, Benjaminával boldogok, és egy kiscicát is örökbe fogadtak, de a gyerekvállalás nem szerepel terveik között. Az énekes szerint a hosszan tartó gondoskodás gondolata félelmetes számára, és úgy véli, a gyereknevelés vagy tökéletesen, vagy sehogy nem valósítható meg, ő pedig a kockázat nélküli utat választja.