Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset után, a Centrál Színház színpadán térnek vissza vendégművészként.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, akik 2023 novemberében szenvedtek balesetet a Nemzeti Színházban, most a Centrál Színházban fognak szerepelni a "Bizonyítás" című darabban. A két sérült színész a Nemzeti Színházban történtek után hagyta el az intézményt. A Centrál Színházban alakított apa-lánya párosuk egy új darabban jelenik meg, mely egy labilis matematikus lányának történetét meséli el, aki édesapja halála után nyugtalanító következtetésekre jut kettőjük kapcsolatáról.

A "Bizonyítás" című mű John Madden filmjének színpadi adaptációjában kerül bemutatásra, amelyben a zseniális, de labilis matematikus lánya édesapja halála után rendezni kezdi a jegyzeteit. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, visszavonta korábbi lemondását az igazgatói posztról. Az elmúlt hónapokban több színész is távozott a Nemzeti Színházból, többek között Udvaros Dorottya, Barta Ágnes, Mészáros Martin, Szép Domán, Szabó Sebestyén László és Farkas Dénes is elhagyták a társulatot.