Átmeneti lehűlés után ismét kánikula, majd erős hidegfront érkezik

A mai nap átmeneti lehűlése után a következő napokban ismét visszatér a kánikula, de van egy jó hírünk: a jövő hét közepén érkezik egy erős hidegfront, amely véget vet a hőségnek.

Az ország nyugati-délnyugati részén a záporok és zivatarok hatására jelentősen felfrissült a levegő, és már sehol sem mutat 30 fok feletti hőmérsékletet az Időkép hőtérképe. A lehűlés azonban csak átmeneti, hiszen holnapra távozik a csapadékot hozó légörvény, és országszerte visszatér a napsütés, valamint a 30 fok körüli, kevéssel afölötti maximumok.

Hétfőn és kedden még 30-35 fokos kánikulában lesz részünk, de a hét első napján nyugaton, kedden pedig az Északi-középhegységben és az ország középső harmadán záporok és zivatarok hűsíthetik a levegőt. Kedden az északias szél is többfelé feltámadhat, ami üdítőleg hathat majd ránk.

Szerdán érkezik az erősebb hidegfront, amely többfelé hozhat esőt, záporokat és zivatarokat. Az északnyugati szél egyre többfelé támad fel, erős, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet több fokkal visszaesik, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken nem tér vissza a kánikula. A hajnalok frissek lesznek, többfelé 15 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, és napközben sem lesz melegebb 22-28 foknál. Szeles, változékony időre van kilátás, a napsütés mellett elszórtan, nagyobb számban csütörtökön lehetnek záporok, helyenként zivatarok.