Ábrahám Róbert és Puzsér Róbert közötti konfliktus fizikai erőszakba torkollt

Ábrahám Róbert támadást intézett Puzsér Róbert ellen, ami rendőrségi ügyhöz vezetett. A két közszereplő közötti konfliktus a közösségi média szóbeli vitáiból tettlegességig fajult. Ábrahám a Facebook-oldalán állította, hogy megütötte Puzsért, aki szerinte provokálta őt. Puzsér megerősítette az esetet és hosszú bejegyzésben kritizálta Ábrahámot.

Puzsér azt állította, hogy Ábrahám, akit Rostás Tiborként is ismernek, féltékenységből támadt rá fizikailag. Zaklatással vádolta meg Ábrahámot, és kiemelte közöttük fennálló bonyolult kapcsolatot. Az összetűzés Puzsér azon bejegyzéséből eredt, amelyben Ábrahámot homoszexualitással vádolta és zaklatással vádolta őt.

Az incidens után mindkét fél nyilvánosan posztolt a történtekről. Ábrahám Róbert megütötte Puzsér Róbertet egy hosszan tartó Facebook-vita után. Puzsér korábban közösségi oldalán kritizálta Ábrahámot, aki a verekedés előtt várta rá. Puzsér nyilvánosan felszólította Ábrahámot, hogy ne zaklassa tovább, és bírálta Ábrahám erőszakos természetét, arra kérve, hogy uralkodjon magán.

A Pesti Srácok újságírója és Puzsér közötti hosszú ideje tartó konfliktus tettlegességig fajult, amikor Puzsér egy posztban szatirikusan a "szakításról" írt, amit követően Ábrahám fizikai erőszakot alkalmazott. Puzsér szerint Ábrahám rendszeresen becsmérelő cikkeket ír róla, és a rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet. Puzsér távoltartási végzést tervez kérni Ábrahám ellen.

Az Indexnek adott nyilatkozatában Puzsér elmondta, hogy nem akart részt venni a gyalázkodásban, és megpróbálta otthagyni Ábrahámot, amikor az ököllel arcon ütötte őt. Az incidens a Tűzoltó utcában történt, ahol Ábrahám a telefonját is kiütötte Puzsér kezéből. Puzsér feljelentést tett az eset miatt.

Puzsér a Facebookon újabb bejegyzésben írta, hogy Ábrahám szerelemféltésből ütötte meg, és bár provokálta, ő nem ütött vissza, hanem a másik arcát is odatartotta. Ábrahám viszont azzal védekezett, hogy a konfliktus a Puzsér által terjesztett hazugságok miatt fajult el, és hogy a Spirit FM szerkesztőségében is követelte Puzsér kirúgását, miután a rádiós a családját is megsértette. Ábrahám szerint a Spirit FM vezetősége is felelős a konfliktusért, mert nem szabott határt Puzsér viselkedésének.

Ábrahám a Facebookon azt írta, hogy hívő keresztény, de nem köcsög, és hogy nem fog szégyenkezni a történtek miatt. Puzsér viszont úgy fogalmazott, hogy Ábrahám nem lett újságíró vagy értelmiségi, hanem egy erőszakos természetű "langyi, telepi suttyó" maradt.

A legújabb fejlemények szerint a pénteki találkozó során Ábrahám Róbert megütötte Puzsér Róbertet, miután állítása szerint Puzsér sértegette őt. Ábrahám részletesen beszámolt a vita és az ütés előzményeiről, amelyek szerinte évek óta tartó ócsárlásra vezethetők vissza. Ábrahám elmondása szerint Puzsér a családját is a szájára vette, amiért korábban panaszok is érkeztek a Spirit FM rádió ellen, de ő maga kérte a hatóságokat, hogy ne marasztalják el őket.

Puzsér Róbert a Telexnek nyilatkozva cáfolta, hogy a konfliktus során készült volna videófelvétel, ellentétben Ábrahám állításával. Puzsér szerint nem igaz, hogy "a kis spanja elbújt egy kapu mögé és onnan kamerázott" az esetet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság még nem reagált az esettel kapcsolatos megkeresésre.

Ábrahám Róbert a Facebook-bejegyzésében azt is kifejtette, hogy a Spirit FM vezetőségét tartja felelősnek a konfliktusért, mert nem szabott határt Puzsér viselkedésének, és nem kerestek békés megoldást a nézeteltéréseikre. Ábrahám szerint Puzsér a kényelmes áldozati pózt keresi, miután ő maga is feljelentést tett az ütés miatt. Az eset következményeként több médiafelület is lemondta Ábrahám Róbert szerepléseit.

Ábrahám Róbert részletesen beszámolt arról, hogy mi vezetett a fizikai konfrontációhoz. Elmondása szerint Puzsér évek óta indokolatlanul mocskolja őt, és a konfliktus akkor éleződött ki, amikor Puzsér a családját is megsértette. Ábrahám szerint a kritikus a származását is firtatta, ami miatt felajánlotta, hogy személyesen találkozzanak és rendezzék nézeteltéréseiket. A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy Ábrahám tervezte, mivel Puzsér állítása szerint provokatív magatartást tanúsított, és egy kis sráccal együtt kamerázta az eseményeket. Ábrahám szerint a konfliktus során Puzsér nem mutatott semmilyen emberi reakciót, amikor ő a nemrég elvesztett kisbabájukról beszélt, és amikor megpróbálta folytatni a beszélgetést, Puzsér meglökte a kezét, mire ő reflexszerűen megütötte.

A rendőrség tájékoztatása szerint a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság folytat nyomozást az ügyben, és egy férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Puzsér Róbert a Telexnek elmondta, hogy Ábrahám Róbert a Spirit FM stúdiójához ment, hogy beszéljen a programigazgatóval, majd követelte Puzsér azonnali elbocsátását. Puzsér szerint Ábrahám hazudik azzal kapcsolatban, hogy videófelvétel készült az esetről. Puzsér továbbra is gondolkodik azon, hogy távoltartási végzést kérjen Ábrahám ellen a bíróságtól.

A Pesti Srácok egy véleménycikkben védelmébe vette Ábrahám Róbertet, ahol a szerző, Kertész Dávid úgy fogalmazott, hogy "az erőszak nem a pofonnal kezdődik", hanem azzal a "pofátlan hergeléssel", amivel Puzsér évek óta uszította Ábrahám ellen az érte rajongó hordáját. A cikk szerint Ábrahám családos ember, apa, férj és mindkettőben jó, míg Puzsér "megrázta a pofonfát, és a fejére hullott a gyümölcs". A Telex megkereste a Pesti Srácok főszerkesztőjét, Huth Gergelyt, hogy megkérdezzük, mi az ő véleménye az ügyről, egyetért-e a lapjában megjelent véleménycikkel, továbbá, hogy lesz-e következménye Ábrahám Róbert támadásának.