Játék nélkül a harmadik körbe a Felcsút a Konferencia Ligában

A Puskás Akadémia FC, ismertebb nevén a Felcsút, játék nélkül juthat tovább a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörébe, miután az ukrán Dnyipro-1 csapatát kizárták a bajnokságból és várhatóan az UEFA is eltávolítja a nemzetközi mezőnyből.

Az ukrán szövetség bejelentette, hogy a Dnyipro-1 kérésére eltávolítják a klubot a bajnoki mezőnyből. A csődbe ment ukrán együttesnek eredetileg július 25-én kellene fogadnia a Puskás Akadémiát Kassán, a Konferencia Liga második selejtezőkörében. Azonban a pénteki döntés nyomán szinte biztos, hogy a Felcsút – az UEFA döntését követően – anélkül lép tovább, hogy a pályán megmérkőzne ellenfelével.

Az UPL, az ukrán élvonalbeli-labdarúgó bajnokság mérkőzéseit lebonyolító szervezet hivatalos honlapján is megerősítette, hogy eltávolították a Dnyipro-1 csapatát a bajnokságból. A döntést még jóvá kell hagynia az Ukrán Labdarúgó-szövetségnek, de minden jel arra utal, hogy a pénzügyi problémákkal küszködő Dnyipro-1 nem indul az élvonalban. A liga közgyűlése a kieső ungvári FK Minajt kérte fel, hogy álljon rajthoz a Dnyipro-1 helyett.

A Nemzeti Sport információi szerint a Dnyipro-1 csődöt jelentett, és már hivatalosan is kizárták az ukrán bajnokságból. Az UEFA várhatóan hamarosan törli a klubot a Konferencia Liga selejtezőinek résztvevői közül. A dnyiprói csapat befektetőkeresése nem járt sikerrel, ezért az újjáalapított klub elődje sorsára jut, és hasonlóan az FK Dnyipróhoz, csődöt jelent. Ukrán források arról számoltak be, hogy a klubnál maradó játékosok új csapatot kereshetnek maguknak, és már az edzőtáborba sem utaznak el.

A magyar csapatok az első selejtezőkörben még nem voltak érintettek, így a Felcsút a második körben sem kell, hogy pályára lépjen. Továbbá, mivel a Dnyipro-1 kiemelt lett volna a harmadik körben, a Felcsút is kiemeltként várhatja a következő sorsolást, hacsak az UEFA nem változtat a helyzeten a visszalépés miatt. A főtáblára jutáshoz egy csapatnak négy selejtezőkörön kell sikeresen átverekednie magát. A klub egyébként nem tervezi a sorsdöntő bejelentést hivatalos formában tudatni, mivel nincs, aki megtegye ezt. Korábban szó volt róla, hogy a csapat rendezte a felhalmozódó tartozásait alkalmazottjai és játékosai felé, de mint kiderült, ennek csak elenyésző részét egyenlítették ki.