Mijata Soko kihagyja a párizsi olimpiát

A japán női tornászok csapatkapitánya, Mijata Soko visszalépett a párizsi olimpiától, miután a monacói edzőtáborban cigarettázáson és alkoholfogyasztáson kapták. A japán szövetség pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a 19 éves versenyző megszegte a csapat etikai kódexét, és emiatt csütörtökön hazarepült.

A japán női tornacsapat az 1964-es tokiói olimpia óta először szeretne dobogóra állni az olimpián, és ebben az újoncokból álló együttesben Mijata Soko kapitányi szerepet töltött volna be. Az ötkarikás tornaversenyekre július 27. és augusztus 5. között kerül sor a Bercy Arénában. A Reuters jelentése szerint a japán csapathoz idén nagy reménységeket fűztek a párizsi olimpián, de Miyata nélkül öt helyett négy fővel kell majd megküzdeniük a dobogóért.

Miyata edzője elmondta, hogy bár a lány „magatartása meggondolatlan volt”, igaz az is, hogy „hatalmas nyomás nehezedett rá”. A Japán Tornaszövetség pénteken közölte, hogy Shoko Miyata csütörtökön érkezett egy monacói edzőtábor után Japánba egy vizsgálatra, ahol megerősítették, hogy a nő valóban ivott és dohányzott korábban.