Brutális gyermekbántalmazás egy szolnoki kalandparkban

Az országban nagy felháborodást keltett az a videó, amelyen egy felnőtt férfi brutálisan bántalmaz egy kisfiút egy szolnoki kalandparkban. A jászberényi karate edző, aki egy harcművész egyesületet is vezetett és korábban Novák Katalintól életműdíjat kapott, szándékosan olyan erővel rúgta ki a gyermek lábát, hogy az a levegőben szaltót végzett és fejére esett, szerencsére bukósisakban. A férfi, A.Tibor, később bűnbánatot mutatott és bocsánatot kért, de ez nem mentesíti őt a jogi következmények alól.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium is elítélte az edző tettét és felszólította, hogy mondjon le minden díjról, amit valaha átvett, beleértve a Novák Katalintól kapott életműdíjat is. A Magyar Karate Szakszövetség mélységes felháborodását fejezte ki az esettel kapcsolatban, és megdöbbentő gyermekbántalmazási esetnek nevezte az történteket. A Szövetség bejelentette, hogy az érintett személy ellen sürgősen megindítják a szükséges eljárásokat, és az eljárás lezárultáig eltiltják minden karate oktatási tevékenységtől, a Fegyelmi Szabályzatnak és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatnak megfelelően. A társadalom és a karate mesterei is elhatárolódtak az esettől, amelyet a karate szellemiségével és erkölcsi mércéjével összeegyeztethetetlennek ítéltek meg.

A jászberényi Yakuzák SE sportegyesület elnöke vállalta a felelősséget és lemondott posztjáról, de a közlemény a sportegyesület honlapjáról később eltűnt. Az elnök azt írta, hogy mindent megtesz az igazságszolgáltatás munkájának támogatására, és reméli, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak.

A közösségi felháborodásra reagálva, egy szavazást is indítottak, amely arra kérdez rá, hogy a vádlottat börtönbe kellene-e zárni a gyermek bántalmazása miatt. A szavazásra egészen 17 óráig lehet válaszolni. A kisgyerekről úgy tudni, hogy már jobban van, és a helyszínre nem riasztották hozzá mentőt, így feltehetőleg nem szerzett nagyon súlyos sérüléseket. A sokkoló esetet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. osztotta meg a közösségi oldalán, amely után már a rendőrség is nyomozást indított. Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd, Tuza Péter szerint, ha a férfi ellen vádat emelnek és a bíróság elítéli, évekre börtönbe kerülhet. A kisfiú édesanyja azt szeretné, hogy a férfi a szeme láttára kérjen bocsánatot a kisfiútól.