Brad Pitt és a magyar rajongó újra találkoztak

Brad Pitt, a kétszeres Oscar-díjas színész, aki jelenleg Magyarországon forgatja az F1 címen ismert, Forma-1-ről szóló film egyes jeleneteit, újra találkozott magyar rajongójával, Szabó Renátával. Tizenhárom évvel ezelőtt, egy másik budapesti forgatáson készült közöttük az első szelfi, és nemrég a Silverstone-i Forma-1-es hétvégén is sikerült közös fotót készíteniük.

A forgatás a Hungaroringen a lehető legszigorúbb körülmények között zajlik, ahol a Magyar Nagydíjon dolgozókkal titoktartási szerződést írattak alá, és a forgatást is igyekeznek elzárni a nyilvánosságtól. Brad Pitt a munka után egy belvárosi luxusszállodában piheni ki a nap fáradalmait, de jelenleg Mogyoródon tartózkodik, ahol egy elkülönített részen zajlik a forgatása az F1 címen ismert Forma-1-ről szóló filmnek. A hollywoodi filmcsillag pénteken is felbukkant a mogyoródi Hungaroring paddockjában, lapunk fotósa pedig lencsevégre kapta őt.

Szabó Renáta, aki korábban már találkozott a színésszel, most ismét sikerrel járt. Brad Pitt a forgatás szünetében a VIP-bejárat előtt állva, egy rövid taktikázás után, újra engedélyezte Renátának, hogy közös fotót készítsen vele.

Brad Pitt először 2010-ben érkezett Budapestre Angelina Jolie-val és közös gyermekeikkel, majd 2011-ben a World War Z forgatása miatt tért vissza. Idén a F1 című film forgatásán vesz részt, ahol egy korábbi pilótát, Sonny Hayest alakít. A film 2025. június 25-én kerül a mozikba, és a forgatás a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon fejeződik be.

A film különlegessége, hogy az éles versenyek hétvégéin forgatták, és az igazi F1-es csapatok is megjelennek benne. Az F1 támogatását élvezi, és a sportág rajta keresztül új közönséget vonzhat be, hasonlóan a Netflix Drive to Survive című sorozatához. Brad Pittnek már a forgatás első napjaiban nagy sikere volt a paddockban. A produkcióban a világsztár egy visszavonult pilótát alakít, a minél hitelesebb alakításhoz pedig az F1 külön engedélyt adott Pittnek, hogy tavaly júliusban közvetlenül a verseny kezdete előtt egy kört vezethessen Silverstone-ban. A stáb már 2023-ban is feltűnt a Hungaroringen, de akkor Brad nem utazott velük, most viszont igen és le is kaptuk őt, amint a helyszínen sétálgat. A producer nem más, mint a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton.

A film producere az Apple és maga a Formula–1 lesz, forgalmazója pedig a Warner Bros. Pictures. Brad Pitt egy pilótát alakít a filmben, aki szeretné visszaszerezni egykori dicsőségét a pályán, és egy újonccal, akit Damson Idris alakít, egy csapatba kerülve megcélozzák a bajnoki címet. A további szereplők között Kerry Condon, Javier Bardem és Tobias Menzies is feltűnnek. A forgatókönyvet Ehren Kruger írta, a zenéjét pedig Hans Zimmer szerezte.

A film forgatása nem haladt zökkenőmentesen, többször elhalasztották a színészek sztrájkja miatt. A projekt büdzséje már meghaladja a 300 millió dollárt, emiatt az egyik legdrágább alkotás lehet, akárcsak a Mission Impossible: Leszámolás vagy az Avatar.

A film első kedvcsináló előzetese alább tekinthető meg:

(Borítókép: Brad Pitt a Hungaroringen 2024. július 19-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)