A Bethesda Gyermekkórház klímaberendezéseinek javítása sikeresen finanszírozva

A Bethesda Gyermekkórház klimatizálási problémái gyorsan megoldódtak, köszönhetően a Magyarországi Református Egyház azonnali reakciójának, a Ferencvárosi Torna Club 10 millió forintos adományának és további támogatók nagylelkű hozzájárulásának.

A kánikulában felmerült műtőklimatizálási nehézségek a közösség és a fenntartó segítségével gyorsan megoldódtak. Az intézmény közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint a Magyarországi Református Egyház, a kórház fenntartója, azonnal reagált a helyzetre és kifizette az elromlott klímaberendezés szerelési költségeit. A Ferencvárosi Torna Club sportolóinak és dolgozóinak 10 millió forintos hozzájárulásával pedig a többi sürgősen klimatizálásra szoruló helyiség finanszírozása is megoldódott.

A kórház Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy egy névtelenséget kérő kiemelt nagyösszegű adományozó, valamint számtalan támogató és cégek felajánlásai révén további helyiségek klimatizálása is megvalósulhat, amelyekre korábban nem is számítottak. Az adományoknak köszönhetően a sürgősségi várakozó, a sebészeti betegőrző kórterem, a neurológiai betegfogadó tér, az ADHD ambulancia vizsgálója, a génterápiás kórtermük és az otthonlélegeztetési alváslabor klimatizálása is megoldódik a következő hetekben.

Az Index korábbi beszámolói szerint a hőség továbbra is komoly problémát jelent a magyar kórházakban, ahol több helyen is működési zavarok léptek fel a klímaberendezésekben. A Bethesda Gyermekkórház esetében azonban a közösségi média segítségével gyorsan sikerült elegendő adományt gyűjteni a javításokhoz.

A kórház köszönetet fejezett ki minden támogatójának, és ígéretet tett arra, hogy minden felajánlott támogatásról be- és elszámolnak, és a gyermekbetegek valamint a gyógyítók körülményeit javítják az adományokból. A gyermekkórház egy csütörtöki posztjában jelezte, hogy rendkívüli helyzet van, a fül-orr gégészeti műtő speciális klímaberendezése megadta magát, ezért gyűjtésbe kezdtek. Egy nap alatt összegyűlt a szükséges 10 millió forint, sőt, ennél sokkal több pénzadomány gyűlt össze, amely lehetővé teszi a további helyiségek klimatizálását is.