"A valósággal való egyezés pusztán a véletlen műve" - állítják A Fiúk sorozat producerei

Az Amazon, a Sony Pictures Television és A Fiúk sorozat producerei közleményt adtak ki, amelyben hangsúlyozzák, hogy a sorozat évadzárójában látható politikai erőszak jelenetei és a valós események közötti hasonlóság véletlen egybeesés. A közlemény kiemeli, hogy a sorozatot 2023-ban forgatták, tehát jóval azelőtt, hogy Donald Trumpra merényletkísérlet történt volna.

A népszerű akcióhősös sorozat, A Fiúk évadzáró részében olyan események történnek, amelyek hasonlítanak a valóságban történtekhez. A sorozatban a Kongresszus éppen hitelesíti a választási eredményeket, amikor egy a Trumpra emlékeztető karakter, Homelander élő adásban leleplez egy politikai titkot, ami felháborodást vált ki az amerikai nép körében. Eközben a szuperhősök próbálják megvédeni az új elnököt, Bob Singert egy merénylettől.

Nagykőrösön egy önkormányzati lapban megjelent cikkben a szerző név szerint sorolta azokat, akik nevetős reakcióval válaszoltak egy Trump elleni merényletkísérletről szóló posztra. A cikk szerzője, aki csak sz néven írta alá a cikket, kritizálja azokat, akik szerinte nem megfelelő komolysággal kezelik a merényletkísérletet és az áldozatokat. A szerző a Nagykőrös, a mi káoszunk nevű helyi mémoldal egyik posztját emelte ki, amely Donald Trumpról szóló vicces tartalmat osztott meg, és a cikkben listázta a posztot lájkoló 25 személy nevét, felvetve a kérdést, hogy vajon a merényletek megítélése miként változhat, ha poénkodássá válik a róluk kialakuló közbeszéd.

A Nagykőrös, a mi káoszunk mémoldal is foglalkozott a témával, kiemelve, hogy a tragikus eseményeket nem kellene viccelődés tárgyává tenni. Magyarországon korábban is voltak példák arra, hogy a közösségi médiában használt emotikonok miatt bíráltak vagy fenyegettek meg embereket. Az önkormányzati lap szerzője szerint egy ilyen szörnyűség nem lehet poén tárgya, és aki ilyesmin poénkodik, annak ideje lenne magába néznie. A cikkben a szerző, csak a vezetéknevük kezdőbetűit leírva, felsorolta a 25 gúnyolódót, akik a röhögős fejet nyomtak a Trump elleni merényletkísérletről szóló posztra a lap Facebook-oldalán.