Détár Enikő mélyen megrendült, amikor gyermekei elhagyták az otthont

Détár Enikő színésznőt mélyen megviselte, amikor gyermekei, egy 35 éves lánya és egy 22 éves fia bejelentették, hogy elköltöznek otthonról. A Tények Plusz stábjának adott interjúban mesélt arról, hogy a földön fekve, embriópózban zokogott a nehéz pillanatokban.

Détár Enikő már tizenegy éve alkot egy párt Kiss Péterrel, és mindketten hoztak két-két gyermeket előző kapcsolataikból a mozaikcsaládba. A színésznő elmondása szerint, bár nehezen viselte a gyerekei elköltözését, megérti és elfogadja, hogy jól vannak. "Embriópózban zokogtam a földön, az akkor nagyon megviselt. Amikor láttam, hogy jól vannak, azt nyilván elfogadja az ember. Ebben benne van az anyai ragaszkodás és önzés, de tényleg az a lényeg, hogy legyenek jól" – idézte fel a színésznő a nehéz időszakot.

Détár hozzátette, hogy a felnőtt gyerekeivel olyan a kapcsolata, amilyet tinédzserként elképzelt. "Péter szerintem megerősítheti, hogy a felnőtt gyerekeimmel olyan a kapcsolatom, amilyet én gondoltam kamaszlányként, hogy lesz. Szeretetteljes, de igyekszem visszafogni magam, hogy ne telepedjek rájuk" – mesélte a színésznő, amit párja is megerősített.

Kiss Péter elárulta, hogy Détár Enikővel való kapcsolatukat sok szülő irigyelné. "Nagyon sok szülő a fél karját adná, hogy csak fele olyan jó kapcsolatban legyen a gyerekeivel, mint ahogy Enci van" – mondta a férfi, aki hozzátette, hogy ő inkább haverként, mintsem apa-pótlékként tudott becsatlakozni a Rékasi-gyerekek életébe, amihez hozzátette, hogy nem is volt szükség, mivel a színész, Rékasi Károly mind a mai napig jelen van a nevelésükben.

A színésznő hangsúlyozta, hogy a mozaikcsaládban élve fontos volt számukra, hogy egymás gyermekeinek nevelésébe ne szóljanak bele. "Muszáj így csinálni, mert különben élhetetlenné tennénk az életet. Egy adott korú gyereken nem tudsz változtatni és nem is kell" – fogalmazott Détár Enikő, hozzátéve, hogy kiegyensúlyozott és boldog. "Elégedett vagyok az életemmel. Elfogadtam azt, ami nem jutott, amit nem értem el vagy ahol szakmailag nem kellettem, nem fértem be. Ez már nem baj" – mondta a színésznő, aki a nehézségek ellenére is pozitív hozzáállással tekint élete aktuális szakaszára.