Hőguta miatt elhunyt egy postás Kelebián

Életveszélyes állapotban került kórházba, majd sajnálatos módon elhunyt az a postás Kelebián, miután a rendkívüli hőség következtében összeesett az utcán. A középkorú férfi eszméletlenül feküdt, amikor járókelők rátaláltak.

A tragédia szerdán történt, egy nappal azután, hogy Kelebián megdőlt az országos napi melegrekord, 41,6 fokkal. A kiskunhalasi postás éppen helyettesített a településen, amikor a hőség miatt rosszul lett és összeesett. Az eszméletlen állapotban lévő férfit az arra járók találták meg, és azonnal értesítették a mentőket.

A helyszínre érkező mentőautó mellett mentőhelikopter is érkezett, amely a férfi állapotának stabilizálása után, 43 fokra hűtött testhőmérséklettel szállította kórházba. A kórházban az intenzív osztályon ápolták, de sajnos nem tudták megmenteni az életét, és a postás a kórházban elhunyt.

A Blikk és a baon.hu beszámolói szerint a férfi hosszú ideig feküdt eszméletlen állapotban a tűző napon, és mire rátaláltak, a teste nagyon átforrósodott, ami sajnos végzetesnek bizonyult.

Mint ahogy azt a Hungaromet közölte, a postás az év eddigi legforróbb napja után lett rosszul, ugyanis július 16-án kedden 41,6 fok volt Kelebián. Ez mindössze alig három tizednyi fokkal maradt el az eddig valaha mért legmagasabb magyarországi értékkel, amit 2007 júliusában mértek Kiskunhalason: akkor 41,9 fok volt. A tragédia napján is rendkívüli hőség volt, a hőmérők higanyszála a 40-et is túllépte. A Baon.hu információi szerint a postás kerékpárral kézbesítette a küldeményeket, amikor a rendkívüli hőségben összeesett.