Gábor Zsazsa özvegye a Sisi gyerekkorának helyszínén szeretne lakást vásárolni

Frédéric von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye, a possenhofeni kastély egy luxusapartmanjára pályázik, amely Sisi császárné gyerekkorának meghatározó helyszíne volt.

A Münchentől nem messze, Pöckingben található a Starnbergi-tó partján álló possenhofeni kastély, ahol a 81 éves Frédéric von Anhalt herceg szeretne egy luxusapartmant vásárolni. A kastély egykor Sisi és családja nyári rezidenciájaként szolgált, és a későbbi császárné gyermekkorának jelentős részét töltötte itt. A kastély első emeletén található, 270 négyzetméter alapterületű lakosztályt, ahol egykor Miksa József herceg és Ludovika bajor királyi hercegnő élt, és ahol Sisi szobája is volt, 5,2 millió euróért kínálják eladásra. A luxusapartmanban még az eredeti stukkók is megtekinthetők a mennyezeten, és három parkolóhely is tartozik hozzá.

Paul Schönberger, a Riedel Immobilien ingatlancég képviselője szerint többen is érdeklődtek már a kastély lakrésze iránt. Frédéric von Anhalt, aki Marie Auguste von Anhalt hercegnő örökbefogadott fia és közel 40 éve Los Angelesben él, egy új, második otthonról álmodik Felső-Bajorországban. Von Anhalt herceg azonban úgy véli, hogy a vételár túlzott, és 4,5 millió eurót lenne hajlandó fizetni az ingatlanért, jelenleg is tárgyalásokat folytat a Riedel Immobiliennel.

Meghalt az Agymenők sztárja

Bob Newhart, az amerikai stand-up comedy, a televíziózás és a filmművészet ikonikus alakja, rövid betegség után hunyt el Los Angeles-i otthonában, 94 éves korában.

Bob Newhart a televíziózásban és a filmművészetben szerzett hírnevet, leginkább két sikeres sitcomjáról ismert. A 'The Bob Newhart Show' 1972 és 1978 között futott, míg a 'Newhart' című sorozat 1982-től 1990-ig tartott, amelynek fináléját a sorozattörténelem egyik legjobbjaként tartják számon. Newhart számos díjat nyert pályafutása során, köztük három Grammy-t, egy Emmy-t és egy Golden Globe-ot. Pályája előtt könyvelőként dolgozott, és a koreai háború idején az amerikai hadseregben is szolgált. Színészként utoljára Will Ferrell 'Mi a manóban?' című filmjében láthattuk, de szerepelt a 'Förtelmes főnökökben' és az 'Agymenőkben' is, utóbbiért Emmy-vel is elismerték.

A hetvenes és nyolcvanas évek Amerikájának egyik legnagyobb komikus színésze volt, aki szatirikus sorozatával, a The Bob Newhart Show-val szerzett magának milliónyi rajongót. Newhart kilencvennégy évet élt, halálát pedig sajtósa szerint egy sor kisebb betegség okozta. A fiatalabbak számára főleg a Mi a manó? (2003) idős manójaként, illetve az Agymenők és Az ifjú Sheldon visszatérő vendégszereplőjeként ismert férfi két évtizeden át határozta meg az amerikai otthonok hangulatát. Debütalbuma, a The Button-Down Mind of Bob Newhart kategóriájában elsőként ugrott a Billboard slágerlistájának élére, következő lemeze pedig felzárkózott hozzá, így elsőként történt meg az is, hogy egy előadó foglalja el a lista első és második helyét. Showműsorokban is helytállt: 1980-1995 között a Saturday Night Live számos epizódját vezette, a The Tonight Show With Johnny Carsonban tizenhétszer (ebből háromszor Carsont helyettesítette), míg az azt követő Jay Leno-korszakban pedig ötször tűnt fel.

Newhart egy vízvezeték-szerelő fiaként Chicago egyik külvárosában született, és 1952-ben a Loyola Egyetemen szerzett üzleti diplomát. Két évig szolgált az amerikai hadseregben, majd egy barátjával elkezdtek humorista produkciókat felvenni magnószalagra, amire aztán 1959-ben felfigyelt egy DJ, aki Newhartot beajánlotta a Warner Bros. Recordsnak. Egy houstoni stand-up klubban készített élő felvétele, a The Button-Down Mind of Bob Newhart az első olyan komédiaalbum lett, amely a slágerlisták élére került. Az utóbbi években Az ifjú Sheldon és az Agymenők című sorozatokban láthattuk Proton professzor szerepében, de játszott a Mi a manó karácsonyi filmben, Johnny Carson Tonight Show-jában pedig 87 alkalommal volt vendégfellépő. Judd Apatow filmrendező így búcsúzott tőle: „Bob Newhart volt a legkedvesebb, legviccesebb ember. Briliáns humora és szelíd lelke mindenkit, akivel találkozott, boldoggá tett”.

Meglepő módon első Emmy-díját csak 2013-ban nyerte el, amikor vendégszereplőként feltűnt az Agymenőkben. A sikeres sitcom hat epizódjában szerepelt. Felesége, Ginny tavaly meghalt. Gyermekei, Robert Jr., Timothy, Courtney és Jennifer, valamint 10 unokája gyászolja.