Rétvári a kalandparkban bántalmazott kisfiúról: Elfogadhatatlan, ami történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban történt, ahol egy gyermeket bántalmaztak – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy a gyerekeket mindenhol védeni kell, és a gyermekbántalmazók ellen a legszigorúbban kell fellépni. "Nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz" – fogalmazott az államtitkár. Rétvári kiemelte, hogy a rendőrség az eset videófelvételének megismerése után azonnal nyomozást indított, és az elkövetőt azonosította. Az államtitkár szerint gyors és szigorú büntetésre van szükség, és a gyermekvédelmi törvény szigorításai lehetővé teszik a súlyosabb büntetések kiszabását.

A szolnoki kalandparkban történt incidensről készült felvételen látható, hogy egy felnőtt – aki a csapat egyik felügyelője – olyan erővel rúgta meg a kisfiút, hogy az fejjel a földre esett. A gyermek édesanyja csak a hírekből értesült az esetről, mivel a kisfiú szégyellte elmondani. Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik, és a nyomozati iratokat úgy állítják össze, hogy lehetőség nyíljon a bíróság elé állítás jogintézményének alkalmazására, így az elkövető gyorsabban felelősségre vonható, illetve rövidebb időn belül ítélet születhet.

A jászberényi polgármester, Budai Lóránt bejelentette, hogy rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz, amelyen visszavonják a gyereket felrúgó edző 2015-ös díját és az azzal járó pénzjutalmat. Az ülés zárt ajtók mögött kerül megrendezésre, és csak a képviselő-testület tagjai, valamint a Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai vehetnek részt rajta. A Magyar Karate Szakszövetség már bejelentette, hogy eltiltja a gyereket felrúgó edzőt. A videón az is látszott, hogy a csoportvezető magára hagyja a földön fekvő gyereket, ami további felháborodást váltott ki.