A 42. Lidl Balaton-Átúszás vasárnap kerül megrendezésre

A 42. Lidl Balaton-Átúszást, amelyet az előrejelzett bizonytalan időjárási körülmények miatt szombatról vasárnapra halasztottak, július 21-én rendezik meg. Az eseményt a Siófoki HungaroMet obszervatórium időjárás-előrejelzése és a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság jóváhagyása alapján tűzték ki új időpontra.

A verseny napján reggel élénk északkeleti szél várható, amely fokozatosan csökken majd és változó irányúvá válik. Az ég eleinte erősen felhős lesz, később azonban felszakadozik, és délutánra szórványos felhőzet alakul ki. A parton a hőmérséklet reggel 23°C körül alakul, délutánra pedig elérheti a 30°C-ot, a víz hőmérséklete pedig várhatóan 26-27°C körül lesz.

Az idei eseményre már több mint 12 500 résztvevő jelentkezett, akik választhatnak a klasszikus 5,2 kilométeres útvonalat Révfülöptől Balatonboglárig, a 2,6 kilométeres féltávot, vagy a 5,2 kilométeres Balaton-Át-SUP kihívást, amely a tó északi és déli partjai között zajlik.

A résztvevők száma meghaladja a 10 000 főt, akik közel 1000 különböző helyszínről érkeznek, hogy részt vegyenek az eseményen. Az új időpontot a szervezőbizottság a HungaroMet obszervatórium előrejelzése és a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság jóváhagyása alapján határozta meg. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével döntöttek az elhalasztásról, és az új időpontot péntek délben erősítették meg.