A 42. Lidl Balaton-Átúszás elhalasztása

A szombatra tervezett 42. Lidl Balaton-Átúszás eseményt a bizonytalan időjárási körülmények miatt egy nappal elhalasztották. A HungaroMet siófoki obszervatóriumának előrejelzése és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével döntöttek az esemény elhalasztása mellett.

Az eseményre több mint 10 000 résztvevő jelentkezett 1000 különböző helyszínről. A résztvevők választhatnak a klasszikus 5,2 kilométeres útvonal között Révfülöptől Balatonboglárig, vagy a 2,6 kilométeres fél táv között. Az eseményen népszerű a Stand-Up Paddle (SUP) kategória is, amely már elérte a maximális létszámot. Az új időpontot július 21-re tervezik, a végső megerősítést pénteken délben várják.

A HungaroMet által előre jelzett időjárás miatt a szervezők a vasárnapot tartják tartaléknak, a végső döntést pénteken hozzák meg. Az úszóverseny új tervezett dátuma július 21, amely a 5,2 kilométeres úszást foglalja magában a tó átellenes oldalára.

A jelentkezők száma meghaladja a 12 500 főt, akik a klasszikus útvonal mellett választhatnak a 2,6 kilométeres fél távot, vagy a 5200 méteres stand-up paddleboard kihívást a tó keresztül. Az úszás mellett évről évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra is, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti távot.