Sérelemdíjjal ért véget Szalai Ádám verekedéses ügye

Megállapodás született Szalai Ádám és az általa megsebesített férfi között, ami több millió forintos sérelemdíj fizetését foglalja magában, így megszüntették az eljárást a volt válogatott futballistával szemben.

Szalai Ádám, a magyar válogatott egykori csapatkapitánya, 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal Budapest belvárosában. Az incidens során egy 21 éves fiatal és barátai a Bazilikánál sétáltak, amikor Szalai testvérétől fotó készítését kérték, aki azonban nem tett eleget a kérésnek. A fiatal trágár hangnemben reagált, ami verekedéshez vezetett.

A sértett szerint Szalai odalépett hozzá, és erőszakosan fellépett vele szemben, többek között a mellkasába rúgott, majd a földre kerülése után is támadta. Szalai Ádám viszont azt állította, hogy csupán meg akarta védeni az öccsét, akit négy részeg fiatal vett körül, és azzal cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba belerúgott volna.

A rendőrség eleinte garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsította meg Szalait, de később, 2023 júniusában súlyos testi sértés kísérletével vádolták meg. Szalai előbb jogos védelemre hivatkozott, de később beismerte a bűnösségét, elismerve, hogy megijedt, félreértette a helyzetet és túlreagálta azt.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Gasz Péter szerint a Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatta az ügyészséget, hogy Szalai a sértettel kötött megállapodásban jóvátette a bűncselekmény káros következményeit, ami több millió forintos sérelemdíj fizetését is magában foglalta. Az ügyészség ennek fényében, a tevékeny megbánásra tekintettel, megszüntette a büntetőeljárást Szalai ellen, ugyanakkor kötelezte őt az igazságügyi orvosszakértő bevonásával kapcsolatban felmerült bűnügyi költségek megfizetésére. A határozattal szemben Szalai jogorvoslattal élhet.