Csányi Sándor a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséről

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke kifejezte csalódottságát a magyar válogatott Európa-bajnoki teljesítménye miatt, de hangsúlyozta, hogy a csapat nem süllyedt vissza a 2018-as szintre. Csányi szerint a sérülések, a formahanyatlás, az egyéni hibák és a játékvezetői tévedések befolyásolták az eredményeket. A Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban elismerte, hogy a csapat korábban jó eredményeket ért el, de egy nehéz csoportban hamar kiesett.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi szerződése 2025-ig szól, és Csányi dicsérte a munkáját, valamint a csapat előrehaladását. Bízik abban, hogy Magyarország kijuthat a 2026-os világbajnokságra, de hangsúlyozza az egészséges játékosokra, a rendszeres klubbeli szereplésekre, a jó formára és a szerencsére van szükség. Felhívta a figyelmet a nemzetközi szintű játékosok hiányára a keretben, valamint a magyar bajnokság, a klubcsapatok teljesítményének és az utánpótlás-nevelés színvonalának a nemzeti csapat sikeréhez képesti alacsonyabb színvonalára.

A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik teljesítményét illetően Csányi elismerte, hogy a játékos nem volt csúcsformában a sérülései miatt, de méltatta tehetségét és elkötelezettségét. A Marca újság csalódásként jellemezte Szoboszlait, de Csányi szerint nem szakmai összeállítások alapján kell ítélni. A videóbíró (VAR) rendszerrel kapcsolatban úgy véli, hogy csökkentette a hibákat, de további javításokra van szükség. Csányi javasolja, hogy a 16-ba jutott csapatokat a csoportkör után sorsolják össze a pontok alapján.