Kylian Mbappé bemutatkozása a Real Madridban

Kylian Mbappé, akit Karim Benzema és Cristiano Ronaldo utódjaként emlegetnek, hivatalosan is bemutatkozik a Real Madrid színeiben. A Santiago Bernabéu stadionban 80 ezer ember várja, és bár a csapat eddig is működött befejező csatár nélkül, a klubvezetés reméli, hogy Mbappéval nem járnak pórul, mint korábban Eden Hazard esetében.

A Real Madridnál újra a Galaktikusok korszakának lehetünk tanúi, amint Kylian Mbappé csatlakozik a csapathoz. A francia támadó iránti rajongás hasonlatos a korábban Jude Bellingham leigazolásával kapcsolatos izgalomhoz. Bellingham, aki a 2023-2024-es szezonban hozzájárult a Real bajnoki és Bajnokok Ligája győzelméhez, elsősorban a csapat játékának szervezéséért felelt. Mbappétól azonban a szurkolók gólokat és látványos játékot várnak, bár a mai bemutatkozás során csak aláírást és néhány ünnepi rúgást láthatnak tőle a Bernabéuban. A bemutatót a klub saját streaming-felületén közvetítik spanyol nyelven. A Marca szerint Mbappé először a Valdebebasban, a csapat edzőközpontjában írja alá szerződését, mielőtt a stadionba érkezne.

Kylian Mbappé 2016-2017-es szezonban vált ismertté, amikor az AS Monaco csapatával eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. A Real Madrid már akkor megpróbálta megszerezni, de végül a PSG csapott le rá. Mbappé a PSG-hez először kölcsönben került, majd a következő évben hivatalosan is a klub játékosa lett. A PSG-vel azonban nem sikerült Bajnokok Ligáját nyernie. A Real Madrid ezzel szemben, Mbappé nélkül is sikeres volt, Carlo Ancelotti vezetésével újra a csúcsra törtek. Mbappé a PSG-vel nem hosszabbított szerződést, így ingyen igazol a Real Madridhoz, ahol öt idényre szóló szerződést írt alá, és várhatóan a csapat legjobban fizetett játékosa lesz.

A Real Madrid korábban Eden Hazardban látta Cristiano Ronaldo utódját, de Hazard sérülésekkel és egyéb problémákkal küzdött, így nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A klub ezután fiatal tehetségekre, mint Vinicius Jr., Rodrygo, Lunin, Federico Valverde, Camavinga és Tchouaméni összpontosított. Ancelotti számára most az lesz a kihívás, hogy hogyan illeszti be Mbappét egy már önmagában is sikeres csapatba.

Kylian Mbappé bemutatkozása Madridban egy igazi médiaeseménnyé vált. A francia csatár kedden átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, majd elegáns öltönyben írta alá szerződését. Florentino Perez, a Real Madrid klubelnöke körbevezette a stadionban, megmutatva neki a klub 15 BL-serlegét, és együtt mutatták be Mbappé 9-es számot viselő mezét. Az esemény előtt a helyi sajtó arról írt, hogy az aréna akár meg is telhet a francia csatárra kíváncsi helyiekkel, és úgy tűnik, hogy valóban így is történt.

Az új szerzemény bemutatásához Pérez klubelnök a csapat legendájával, a Mbappéhoz hasonlóan francia Zinedine Zidane-nal együtt érkezett. A közönség a francia játékos megtekintése előtt két videóösszeállítást nézett meg, az elsőt a klub történetéről, a másodikat Mbappééról. Az utóbbi összeállítás részeként eddig nem ismert felvételeket is bemutattak, amelyeken a 13 éves Mbappénak Zidane mutatta be a klub edzőközpontját. Mbappé a bemutatkozásán méltatta Florentino Pérez klubelnököt és Zinedine Zidane-t, a Real korábbi világklasszis játékosát és vezetőedzőjét, aki még tinédzserként hívta meg a klubhoz.