Brad Pitt a Hungaroringen forgat

Újra Magyarországon van Brad Pitt, a világsztár, aki egy Forma-1-es mozifilm főszereplőjeként érkezett Budapestre, és a mogyoródi Hungaroringen forgatnak néhány jelenetet.

Brad Pitt egy budapesti, belvárosi luxusszállodában szállt meg, és innen ingázik a mogyoródi versenypályára, ahol a film forgatása zajlik. A színész korábban is többször járt már Magyarországon, legutóbb feleségével, Angelina Jolie-val és a gyerekeikkel.

Az Apex munkacímen futó film producere Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok, és a szereplők között találjuk a sármos Javier Bardemot is. Pitt egy fiktív istálló, az APXGP versenyzőjét, Sonny Hayest alakítja, aki egy baleset után visszavonul, majd évekkel később fiatal tehetségeket kezd mentorálni. A film valójában F1 címmel kerül majd a mozikba, és 2025. június 25-én várható a bemutatója.

A forgatás szigorú titoktartás mellett zajlik, de a Blikk információi szerint Pitt egy belvárosi luxusszállodában tölti a pihenőidőt. A színész jelenlegi párja, Ines De Ramon, aki 26 évvel fiatalabb nála, közel két éve alkotnak egy párt.

Brad Pitt 2010-ben is Budapesten tartózkodott, amikor Angelina Jolie a A vér és méz földje című filmjét forgatta itt, és a II. kerületben béreltek luxusvillát. 2011-ben pedig a World War Z című zombifilm forgatása hozta vissza őket, amely során a TEK egy nagyszabású akcióban foglalt le fegyvereket a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A mostani film, amelynek címe F1, Joseph Kosinski rendezésében készül, aki a Top Gun Maverick rendezője is volt. A forgatókönyvet Ehren Kruger írta, a zenéjét pedig Hans Zimmer szerezte. A film producere az Apple és maga a Forma-1 lesz, forgalmazója pedig a Warner Bros. Pictures. A projekt büdzséje már meghaladja a 300 millió dollárt, így az egyik legdrágább alkotás lehet.

A film stábja tavaly nemcsak felbukkant a Hungaroringen, de még egy saját boxot is felépített magának a Magyar Nagydíj idején. A film egyik különlegessége épp az, hogy az éles versenyek hétvégéin forgatták, és az igazi F1-es csapatok is megjelennek benne. A forgatás a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, decemberben fejeződik be.

Az interneten már kikerült egy videó is, amint a Hungaroringen, jelmezben sétálgat a szupersztár. Brad Pitt 13 éve volt utoljára Magyarországon, amikor a Zombik világháborúja című filmet forgatták Budapesten.