Nem hosszabbít a Haas Kevin Magnussennel

A Formula–1-es Haas csapat bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a dán Kevin Magnussen versenyzői szerződését, amely a jelenlegi szezon végén jár le.

Az amerikai tulajdonú istálló csütörtökön közölte, hogy Magnussen nem távozik a csapattól, de még nem döntöttek arról, milyen szerepet tölthet be a jövőben. A 31 éves pilóta jelenlegi szerződése a 2024-es FIA Formula 1 Világbajnokság végén ér véget, így 2025-ben már nem lesz része a versenyzői felállásnak. A Haas csapat kifejezte, hogy örömmel dolgoznak együtt Magnussennel a 2024-es szezon hátralévő részében.

Magnussen a Ferrari-motorokat használó Haas csapatnál tölti hetedik idényét, és ez a második időszaka a csapatnál. Először 2017-ben csatlakozott hozzájuk, majd 2020 végén távozott, de 2022 márciusában tért vissza. A vasárnapi Magyar Nagydíjon ő fogja vezetni a csapatot a 135. futamán, ezzel rekordot döntve a Haas istállónál.

Komacu Ajao, a Haas csapatfőnöke emlékezetes versenyhétvégéket idézett fel, mint például Magnussen figyelemre méltó ötödik helyezése a 2022-es Bahreini Nagydíjon. A dán versenyző a mostani szezonban 12 versenyen összesen öt pontot szerzett.

Magnussen csapattársa, Nico Hülkenberg, aki a szezonban eddig 22 pontot gyűjtött, az évad végén a Sauber csapatához szerződik. Hülkenberg helyét a brit Oliver Bearman veszi át, míg Magnussen utódja még nem ismert, de az Alpine-tól távozó Esteban Ocon lehet egy lehetséges jelölt.

A pilótapiac további mozgásairól is érkeztek hírek. Pierre Gasly, az Alpine versenyzője, Carlos Sainzot szeretné csapattársának látni, és bár nem említette név szerint, úgy nyilatkozott, hogy szívesen látja a leggyorsabb versenyzőt az elérhetőek közül. Gasly megpróbálta felkelteni Sainz érdeklődését az Alpine iránt, de a spanyol versenyző még várja az ajánlatokat, és nem sieti el a döntést. Sainz jövője több csapatot is érint, köztük a jövőre már Audiként induló Stake-et, a Mercedest és akár a Red Bullt is, ahol Sergio Perez gyenge szezont produkál. Sainz hangsúlyozta, hogy nem hiszi, hogy befolyásolná bárki tárgyalásainak kimenetelét, és minden csapatnak megvannak a prioritásai.