A Ferrari pilótái a Magyar Nagydíj előtt

Carlos Sainz és Charles Leclerc, a Scuderia Ferrari pilótái, megosztották gyerekkori emlékeiket és a verseny előtti rutinjaikat, valamint véleményüket fejtették ki a Forma-1 jövőbeli fejlesztéseiről.

Carlos Sainz gyerekkori emlékeit idézte fel a Magyar Nagydíjról, mint például Fernando Alonso 2003-as győzelmét és Felipe Massa 2009-es balesetét. A Ferrari pilótája támogatja a fenntartható üzemanyagok használatát a Forma-1-ben, amely 2026-ra vált majd át 100%-ban fenntartható üzemanyagokra. Charles Leclerc gyerekkorában kevesebbet követett F1-es versenyeket, mivel inkább gokartozással töltötte a hétvégéket.

Leclerc szerint az F1-es szezon hossza jelenleg optimális, és nem szeretné, ha a versenyek száma meghaladná a 24-et. Mindkét pilóta szereti Budapestet, de Leclerc megjegyezte, hogy a városban nehéz nyugalomban lenni a növekvő Forma-1-es népszerűség miatt, és elárulta, hogy a Tom George Osteria olasz étteremben is járt. A verseny előtti felkészülés részeként Leclerc hideg fürdőt vesz a testhőmérséklet csökkentése érdekében, valamint izommelegítő gyakorlatokat és ugrókötelezést végez.

A Scuderia Ferrari és a Shell hosszú és sikeres együttműködéséről beszélve Leclerc kiemelte, hogy a Shell évente több mint 21 000 munkaórát fektet be a csapatba. Sainz szerint a Shell segítségével minden versenyhétvégén jobbá válnak, és a Scuderia Ferrari által használt Shell V-Power versenyüzemanyag 99 százalékban megegyezik a közúti változattal. A sűrű versenynaptár miatt mindkét pilóta fizikoterápiát és hidegterápiát alkalmaz a regenerálódás érdekében.

Sainz nem akart jóslatokba bocsátkozni a hétvégi futammal kapcsolatban, mivel a mezőny nagyon szoros, és az időmérő edzés szombaton délután négykor, a futam pedig vasárnap délután háromkor kezdődik.