ByeAlex őszintén beszélt gyerekkori traumáiról és édesapja elvesztéséről

A Fonogram-díjas magyar énekes, ByeAlex Kadarkai Endre interjújában a Sopronfesten nyíltan beszélt gyerekkori nehézségeiről, csapatjátékosként való hiányosságairól, valamint édesapjával való bonyolult kapcsolatáról.

ByeAlex elárulta, hogy korábbi munkahelyein nem tudott beilleszkedni a csapatba, és nehezen viselte a kötelező munkaidőt. „Dolgoztam két évet és kurvára rühelltem bejárni dolgozni, utáltam ott bent ülni. Be kellett mennem 9-re, állandóan osztozkodtam a főnökömmel” - mondta az énekes. Fiatal korában nehezen kötött barátságokat, de a zenekarában megtalálta azokat az embereket, akiket testvérének és lelki társának tekint. „Nem hiszek a szerencsében, de nagyon jó a sorsom, hogy egy olyan zenekarban zenélhetek, ahol minden tag a barátom” - tette hozzá.

Az édesapjával való kapcsolatát is érintette az interjú. ByeAlex elmondása szerint apja zárkózott és érzelemmentes volt, nem szeretett mély beszélgetéseket folytatni. „Tudom róla, hogy egy nagyon nehéz eset volt, és egy sötétebb természet volt” - emlékezett vissza. Az énekes apja halálát 30 éves korában élte meg, és bár kapcsolatuk nem volt konfliktusmentes, apja büszke volt rá, például amikor megjelent a regénye.

ByeAlex azt is elmesélte, hogy apja halála után nem sírt, mivel ritkán érzi úgy, hogy sírnia kellene egy tragikus esemény hatására. „Nem szoktam azt sokat érezni, hogyha valami tragikus történik, akkor sírjak” - mondta, hozzátéve, hogy az életében csak egyszer sírt meg igazán egy tragikus eseményt, amikor a Family Guy című sorozatban Brian karaktere meghalt.

Az énekes korábban önmagát borzalmas alaknak tartotta, zárkózottnak és feszültnek. Sok komplexussal küzdött, amelyeket az évek során dolgozott fel. „Egy pillanat alatt lettem sikeres, teljesen más idők jártak akkor, mint most” - emlékezett vissza a hirtelen jött népszerűségre és a negatív kommentekre, amelyeket kapott. Az énekes elmondta, hogy az ő generációjában nem volt jellemző a támogatás és szeretet, hanem inkább egymás bántása.

ByeAlex megfontolta a zenei karrierje befejezését is, különösen azután, hogy koncertjei nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna. „Nem is voltak olyan jók, nem is szerettem csinálni, az emberekre se szerettem ránézni” - mondta. Hozzátette, hogy régebben nehezen fogadta el a rajongók szeretetét és ajándékait, egy bizarr ajándék miatt pedig úgy döntött, hogy távolságtartóbb lesz.