Magyar sportolók az olimpián

A magyar versenyzők különböző sportágakban mérik össze tudásukat az olimpia második napján. Fucsovics Márton Rafael Nadallal szemben lép pályára teniszben, míg a női kézilabda csapat Brazíliával küzd meg. A magyar úszók és vívók is érdekes eseményekre készülnek, többek között Major Veronika a női légpisztoly döntőjében, Siklósi Gergely és Koch Máté pedig a férfi vívásban éremesélyesek.

A magyar csapat tagjai judóban, hegyikerékpározásban, lovaglásban, ökölvívásban, lövészetben, tornában, úszásban és vívásban is megmérettetnek. A férfi vízilabda csapat Franciaországgal csap össze.

Major Veronika első helyen kvalifikálta magát a női légpisztolyosok döntőjébe. Vas Blanka a női hegyikerékpáros versenyen vesz részt az Elancourt-hegyen. A női kézilabda csapat a Dél-párizsi 6-os Arénában mérkőzik meg Brazíliával, ahol javítani szeretnének a franciák elleni vereség után. Kaizinger Balázs az egyéni lovastusa versenyben a Versailles-i kastélynál folytatja. Hámori Luca az ír Grainne Walsh ellen lép kötelek közé a női 66 kg-os ökölvívó elődöntőben.

Mészáros Eszter a női légpuska alapversenyében indul a Chateauroux-i Lőtéren, ahol Pekler Zalán és Péni István is részt vesznek a férfi alapversenyben. Fucsovics Márton és Marozsán Fábián a Roland Garros tenisztornán a férfi egyes első fordulójában, valamint a férfi páros első fordulójában is érdekeltek. Zombori Gábor és Holló Balázs a férfi 400 méteres vegyes úszásban, míg Jászó Ádám és Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszásban indulnak. Ábrahám Minna és Pádár Nikolett a női 200 méteres gyorsúszásban vesz részt.

Pásztor Flóra a női egyéni tőrvívásban a Grand Palais-ban küzd meg ellenfeleivel. Koch Máté, Andrásfi Tibor és Siklósi Gergely a férfi egyéni párbajtőr vívásban lépnek pástra szintén a Grand Palais-ban. A férfi vízilabda csapat a Vizes Központban Franciaországgal mérkőzik meg. Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge a női művészeti tornában képviselik Magyarországot, míg Székely Zója csak felemáskorláton indul Kovács Zsófia sérülése miatt.

A judóban Pupp Réka a női 52 kg-ban, míg Pongrácz Bence a férfi 66 kg-ban képviseli Magyarországot a Grand Palais Éphémere-ben.