Verstappen dominálta az időmérőt, de Leclerc a pole pozícióban Belgiumban

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője volt a leggyorsabb a Formula-1-es Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén, de tízhelyes büntetése miatt csak a 11. helyről rajtolhat vasárnap, így Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája foglalhatja el az első rajtkockát.

Az időmérő esős körülmények között kezdődött, de a pálya fokozatosan száradt, ami lehetővé tette a versenyzők számára, hogy javítsanak az időeredményeiken. Az első szakaszban Oscar Piastri, a McLaren ausztrál pilótája teljesített a legjobban, míg Hülkenberg, Magnussen, Cunoda, Sargeant és Csou kiesett. A Q2-ben Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője alig maradt versenyben, mindössze három ezreddel előzte meg a már kieső Albont.

A döntő szakaszban Verstappen hat tizeddel jobb időt ért el, mint csapattársa, Pérez, de Charles Leclerc 11 ezreddel gyorsabb volt nála, így a holland pilóta büntetése miatt Leclerc indulhat az élről. Verstappen motorcseréje miatt kapta meg a büntetést.

A rajtrács első sorából Leclerc mellett Pérez, a második sorból Hamilton és Norris, a harmadik sorból Piastri és Russell, a negyedik sorból Sainz és Alonso, az ötödik sorból pedig Ocon és Albon indul majd. A világbajnoki címvédő és éllovas Verstappen a hatodik sorból kezdi a versenyt.

A 26 éves Verstappen pályafutása során 41. alkalommal futotta meg a legjobb köridőt időmérőn, míg Leclerc számára ez a 25. pole pozíció. A múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon első futamgyőzelmét arató Piastri az ötödik, míg csapattársa, Norris a negyedik helyről rajtolhat.

A 44 körös Belga Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik Spa-Francorchamps-ban.