A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte a párizsi olimpiát

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-32-es vereséget szenvedett Egyiptomtól a csoportkör első mérkőzésén a párizsi olimpián. A reggeli kezdés ellenére a párizsi kézilabdacsarnok megtelt a találkozóra. Egyiptom korán vezetést szerzett, de Magyarország a félidőre csökkenteni tudta a hátrányt. A második félidőben a magyar csapat igyekezett felzárkózni, de nem sikerült megfordítani a mérkőzést, így végül 35-32-es vereséget szenvedett.

A magyar csapat következő csoportmérkőzései Argentína, Norvégia, Dánia és Franciaország ellen lesznek. Egyiptom elleni mérkőzésen, amelyet Juan Carlos Pastor, a Szeged korábbi edzője vezetett, Egyiptom kezdett dominálni. A magyar csapatban Sipos Adrián, Bartucz László, Lékai Máté, Ancsin Gábor, Szita Zoltán, Bánhidi Bence, Imre Bence és Bóka Bendegúz szerepelt. A magyar válogatott nyolcgólos hátrányból felállva is küzdött, de Egyiptom megtartotta az előnyt és 35-32-re győzött. A mérkőzés kulcsmomentumai között szerepeltek Imre Bence és Fazekas Gergő góljai, valamint az egyiptomi Zein, El-Deraa és Yahia kiemelkedő teljesítménye.

A magyar csapat háromgólos vereséget szenvedett az olimpiai torna első fordulójában, de büszkék a küzdőszellemükre. Chema Rodríguez szövetségi kapitány elismerte a rossz kezdést, de dicsérte a csapat visszatérési erőfeszítéseit. Sipos Adrián kiemelte a csapat kitartását és eltökéltségét, hogy küzdjenek a nemzetért. Csapatkapitány Lékai Máté a következő mérkőzéseken szükséges javulásokat hangsúlyozta. Bartucz László méltatta a csapat kitartását és harci szellemét, kifejezve a vágyat, hogy minden ellenfél ellen győzni tudjanak. A csapat célja, hogy jobban teljesítsen a csoportkör hátralévő négy mérkőzésén. A következő mérkőzések között szerepel Norvégia Argentína ellen és Dánia Franciaország ellen.