Súlyos baleset Zuglóban: autó csapódott fának és villanyoszlopnak

Budapest XIV. kerületében, Zuglóban egy autó lesodródott az útról, fának ütközött, majd egy villanyoszlopnak csapódott, melynek következtében a fa rádőlt egy arra járó nőre és hét éves lányára.

A baleset az Erzsébet királyné útján történt szombat délután, négy óra körül. A jármű először egy fának ütközött, majd a járdára felhajtva egy villanyoszlopnak csapódott. Az eset során a fa egy nőre és annak lányára dőlt, akik a helyszínen tartózkodtak. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, míg lánya, aki hét éves, könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A baleset körülményeit a rendőrség jelenleg is vizsgálja. A jármű vezetője, aki a baleset során nem szenvedett sérüléseket, sértetlenül megúszta az esetet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset pontos okai egyelőre ismeretlenek, és Vinczeffy Levente főhadnagy, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel közölte, hogy az autó eddig tisztázatlan okból szaladt fel a járdára.

Mint írtuk, tavaly februárban Budapesten, a Harminckettesek terén történt az egyik legsúlyosabb baleset, amelyben egy járókelő is meghalt. Egy olasz állampolgárságú férfi ittasan, a villamosmegállóban ütött el egy várakozó fiatal nőt, aki belehalt a sérüléseibe. K. Boglárka, a 23 éves áldozat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója volt. A férfit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolták meg.