Fatman Scoop, a Be Faithful előadója a színpadon lett rosszul és meghalt

A híres amerikai rapper, Fatman Scoop, aki polgári nevén Isaac Freeman III-ként volt ismert, 53 éves korában összeesett egy koncerten, és később elhunyt.

Augusztus 30-án, péntek este a connecticuti Hamdenben adott ingyenes koncerten lett rosszul a színpadon, és bár azonnal megpróbálták újraéleszteni, életét már nem tudták megmenteni. Az esetről videó is készült, és másnap zenésztársa, Pure Cold jelentette be az X-en, hogy az 53 éves Fatman Scoop életét vesztette. A turnémenedzsere, DJ Pure Cold az Instagramon búcsúzott tőle, mély fájdalmát és háláját fejezve ki a közös élményekért, és azt írta: "Őszintén szólva nem találok szavakat… Az egész világot bejártad velem, és a világ legnagyobb és legnagyszerűbb színpadain léptem fel melletted, a dolgok, amiket tanítottál, valóban azzá tettek, aki ma vagyok. Nagyon köszönöm, szeretlek x.".

A rapper leginkább a 90-es évekbeli Be Faithful című daláról volt ismert, amely hatalmas sláger lett 2003-ban. Emellett olyan neves előadókkal is együttműködött, mint Missy Elliott a Lose Control, Mariah Carey a Grammy-jelölt It’s Like That című dalában, valamint a Szigeten is fellépett Skrillex, Timberland és Nick Cannon. További remixekben is részt vett, például a Lumidee-vel készített Dance című dalban.

A zenészt képviselő MN2S ügynökség megerősítette a halálhírt, kiemelve, hogy Fatman Scoop a zenei világ szeretett alakja volt, akinek munkásságát világszerte számtalan rajongó szerette. "Scoop a zenei világ megbecsült alakja volt, akinek munkásságát rengetegen szerették szerte a világon. Ikonikus hangja, energiája és nagyszerű személyisége kitörölhetetlen nyomot hagyott" – írta közleményében az ügynökség. A Reminisce Fesztivál, ahol Fatman Scoop szeptember 7-én lépett volna fel, szintén megemlékezett róla az Instagramon, a veszteségüket fejezve ki: "A legmélyebb fájdalommal értesültünk a Reminisce-nél a legendás Isaac Freeman III, akit Fatman Scoop néven ismertünk, tragikus halálhíréről. Ez a veszteség mindannyiunk szívét összetörte.".

Péntek este ájult el a színpadon

Augusztus 30-án, péntek este ijesztő jelenetet vettek fel Fatman Scoop koncertjén, az előadó ugyanis elájult a színpadon. Az emberek odarohantak, hogy megpróbálják újraéleszteni. A hatóságokat este fél kilenc után néhány perccel értesítették, akik rögtön a helyszínre siettek.

A videón látható, hogy a helyi mentősök mellkas-kompressziót végeznek a rapperen a DJ-pult mögött. A zene hirtelen elhallgatott, a tömeg elcsendesült, és a rappert újraélesztették, majd hordágyon vitték ki. A koncert helyszínéről kórházba szállították, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.