Magyar Péter és csapata átevezte a Balatont és üzent Orbán Viktornak

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke és csapata részt vettek a Balaton-átevezésen, Zamárdiból Tihanyig evezve egy túrakajakban. A sportesemény után Magyar Péter reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére is, kritikát fogalmazva meg a kormányfő politikájával szemben.

Magyar Péter a Balaton partjáról jelentkezett be, miután csapatával teljesítették a Zamárdi és Tihany közötti távot. A TISZA Párt elnöke a Facebookon is megosztotta véleményét Orbán Viktor tusványosi beszédéről, amely szerinte nem érintette a magyar emberek valós problémáit. Magyar Péter szerint a beszéd 80%-a egy Budapest központú világpolitikáról szólt, miközben nem esett szó a magyar emberek problémáiról és az országban tapasztalható igazságtalanságokról.

A TISZA Párt elnöke felvetette, hogy a miniszterelnök beszédében nem került szóba a forráshiány miatt elmaradó gyerekműtétek, a szétvert oktatás, a létminimum alatt élő hárommillió honfitársunk, valamint a külföldre menekült százezrek helyzete. Magyar Péter kritizálta a kormány demográfiai politikáját, az államadósság kezelését, és a kínai hitellel kapcsolatos döntéseket is.

A TISZA Párt elnöke emellett reagált Orbán Viktor slim fit ruházatra vonatkozó megjegyzésére is, kijelentve, hogy a sportosan és normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak, ellentétben azokkal, akik a magyar adófizetők pénzét ellopják. A TISZA Párt közleményében kifejtette, hogy a miniszterelnök beszédében gúnyosan beszélt a brüsszeli 3T világáról, miközben Magyarországon az ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni a "köz"televízióban, ezzel semmibe véve 1 352 000 magyar ember politikai akaratát.

A Balaton-átevezésen való részvételükről Magyar Péter korábban egy kérdezz-felelek videóban is beszámolt, és a sportesemény napján posztolt a magyar tenger partjáról. A TISZA Pártos pólóba öltözött brigád egy túrakajakot választott az átevezéshez.