Pottyondy Edina soproni fellépése elutasítva

Pottyondy Edina, a népszerű youtuber és humorista nem kaphatott lehetőséget Sopron önkormányzati művelődési intézményeiben való fellépésre. Az ellenzéki előadó a helyzetet az Instagram-oldalán osztotta meg, kritizálva az önkényt és az elnyomást. Pottyondy kijelentette, hogy a soproni önkormányzati fenntartású intézményekben "soha, semmikor" nem engedik fellépni.

A Forbes legbefolyásosabb magyar nők listáján a negyedik helyen szereplő videós korábban hasonló helyzetbe került Gyulán, de ott végül sikerült megoldani a problémát, és az előadást megtartották. Azonban Sopronban, amelyet a Fidesz vezet, a helyi kulturális központ nem biztosított számára időpontot. Pottyondy Edina szerint a politikai közösség, amely "sosem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet velük", mégsem ad termet az előadására.

Pottyondy szerint az ellenzéki előadókkal szerte az országban hasonlóan bánnak, és úgy érzi, hogy nem engedik meg a szólásszabadságot. Ezt példázza Somogyi András, Koltai Róbert, Bödőcs Tibor és Alföldi Róbert hasonló tapasztalatai is, akik szintén akadályokba ütköztek fellépéseik során. Ennek ellenére sikerült helyszínt biztosítania Fertőd városában, amely szintén a Fidesz irányítása alatt áll, az előadására november 30-án. Pottyondy Edina kijelentette: "Azt gondolják, hogy az uralmuk örökké tart. Talán igazuk van. Nem tudom. De amíg lehet, csinálom."