A The Nelons gospelzenekar három tagja tragikus repülőgépbalesetben hunyt el

A világhírű The Nelons amerikai gospelzenekar három tagja életét vesztette egy repülőgépbalesetben Wyoming államban, miközben egy koncertjükre tartottak. A tragédiában további három ember is meghalt.

A tragédia a zenekart alapító házaspár, Kelly Nelon Clark és Jason Clark, valamint lányuk, Amber Nelon Kistler életét követelte, aki férjével, Nathan Kistlerrel együtt utazott a gépen. A balesetben a pilóta, annak felesége és a zenekar asszisztense is életét vesztette.

A zenekar egy másik tagja, Autumn Nelon Streetman, aki nem tartózkodott a repülőn, Instagramon erősítette meg a tragikus hírt. A család Seattle városába tartott egy koncertre, amikor a repülőgép lezuhant. A baleset pontos okát egyelőre nem ismerik, de a Dily Mail cikke alapján a 24.hu szerint a repülő ismeretlen okokból zuhant le.

A The Nelons zenekart 1977-ben alapították, és 2016-ban a Gospel Music Association Hírességek csarnokába is beiktatták. A formációt korábban három Grammy-díjra is jelölték. Autumn Nelon Streetman a következő szavakkal búcsúzott el szeretteitől:

Ahogy azt sokan már tudjátok, édesanyám, édesapám, testvérem, sógorom és kedves barátaink, Melodi Hodges, Larry és Melissa Haynie halálos repülőgépbalesetet szenvedtek pénteken. Férjem és hamarosan születendő gyermekünk nevében köszönjük az imákat.

A zenekar épp az alaszkai Gaither Homecoming Cruise-ra tartott egy fellépésre, amikor a tragédia történt.