Magyar női vízilabda csapat veresége az olimpián

A magyar női vízilabda csapat izgalmas mérkőzésen maradt alul az Európa-bajnok holland csapattal szemben az olimpiai nyitányon. A magyarok korán hátrányba kerültek, de sikerült egyenlíteniük, végül mégis 10-8-ra kikaptak.

A hollandok elleni találkozón a magyar csapat nem számított esélyesnek, annak ellenére, hogy legutóbbi világbajnokságon legyőzték őket. A mérkőzés során mindkét oldalról születtek gólok, de a hollandok végül megszerezték a győzelmet. A játék 8-10-es végeredménnyel zárult a hollandok javára.

A párizsi csoportmérkőzésen a holland csapat már az első negyedben 3-0-ra vezetett, de a magyarok a negyed végére 4-2-re szépítettek. A következő negyedekben mindkét csapat javított a védekezésén, a magyarok háromszor is egyenlítettek, de az előny megszerzése nem sikerült. A döntő pillanatok az utolsó negyedben érkeztek, ahol a hollandok két kulcsfontosságú gólt lőttek, ezzel 10-8-ra győztek. A magyar csapat, Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya góljaival is, nem tudta megfordítani a hollandok előnyét.

Faragó Tamás, a legendás magyar vízilabdázó és edző szerint nem kell drámázni a vereség miatt. Úgy véli, hogy a magyar válogatott jól játszott, de hiányoztak az egyéni bravúrok a győzelemhez. Kiemelte, hogy a világ legjobb játékosának tartott Keszthelyi Rita gól nélkül maradása hiányzott a csapatnak. Faragó hangsúlyozta, hogy előfordulhat, egy csapat vereséggel kezdi a világtornát, de a végén mégis szép eredményt érhet el.