Milák Kristóf útnak indult a párizsi olimpiára

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf elindult Párizsba, hogy részt vegyen az olimpiai játékokon. A magyar úszóválogatott többi tagja már korábban megérkezett, de Milák néhány napot még otthon töltött, hogy saját környezetében készüljön a versenyekre.

Milák Kristóf, aki az olimpiai, világ- és Európa-bajnok címek büszke birtokosa, szombat délelőtt indult útnak a ferihegyi reptérről a Wizzair járatával. A Nemzeti Sport információi szerint a repülőgépen több ismert személyiség is helyet foglalt, többek között Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Marozsán Fábián teniszező is.

A magyar úszóválogatott jelentős része már szerdán elutazott Párizsba, Sós Csaba szövetségi kapitány vezetésével. Milák Kristóf azonban később csatlakozott hozzájuk, mivel úgy döntött, hogy még néhány napig otthon marad, és saját környezetében készül az olimpiára. Kedden már rajtkőre áll, így nem várhatott tovább az utazással.

Milák a 100 és 200 méter pillangó számokban fog versenyezni, de a 4x100 méteres gyorsváltóban nem vesz részt. A váltóban Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián és Jászó Ádám alkotják a csapatot. Az előfutamokban Milák először kedd délelőtt a 200 méter pillangón fog versenyezni.

Az elmúlt napokban többen találgatták, hogy Milák egyáltalán részt vesz-e a párizsi olimpián, de most már biztos, hogy ott lesz. Azonban még rejtély, hogy milyen formában van, és milyen esélyekkel indul a versenyeken.