Snoop Dogg és az olimpiai láng – Egy különleges pillanat

Snoop Dogg, az amerikai rapper, megtisztelő szerepet töltött be a 2024-es párizsi olimpiai játékokon, amikor is átvette az olimpiai lángot és az utolsó előtti szakaszon vitte azt. Az eseményt a hivatalos olimpiai közösségi oldalakon is megörökítették, ahol a rapper sajátos laza stílusában integetett a bámészkodóknak és táncolt, miközben a háttérben a The Next Episode című dal intrója csendült fel.

Snoop Dogg az etnikailag sokszínű Észak-Párizs egyik fontos ütőerén, Saint-Denis-ben vihette a lángot, ami két hónapig tartó útja után érkezett meg az olimpiai faluba, és onnan került tovább az Olimpiai Stadionba. A párizsi olimpia közösségi média csapata már hónapokkal az esemény előtt kezdte el promózni a játékokat, és a Snoop Dogg által viszett lánggal kapcsolatos videóik nagy népszerűségre tettek szert.

A népszerű rapper nem csak a lángvivő szerepében tűnt fel, hanem a marihuánafogyasztásáról is hírhedté vált zenész kommentátorként is részt vesz a nemzetközi sporteseményen. Az NBC Universal helyszíni tudósítónak szerződtette őt, így a rajongók több alkalommal is láthatják majd a képernyőn. A felkérést minden bizonnyal nem feltétlenül a szakmai, sokkal inkább a humorra alapozva kapta meg.

Nem ő az egyetlen hip-hop sztár, aki részt vett az olimpiai láng útjában; korábban Sean „Diddy” Combs, Dizzee Rascal és will.i.am is vitték már a fáklyát. Érdekességképpen megemlíthető, hogy a Saint-Denis és Párizs közötti szakaszon a lángot többek között Pharrell Williams és Laetitia Casta is vitte. A lángot 2024. április 16-án gyújtották meg a görögországi Olümpiában, és mintegy tízezer futó juttatta el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.