Ákos és zenekara járattörlés miatt késve érkezett a Tusványosi koncertre

Az énekes, Ákos és zenekara járattörlés miatt kénytelen volt autóval és busszal utazni a Tusványosi koncertre, amelyet végül sikerült megtartaniuk.

Ákos és zenekara szerda este Ferihegyről indult volna Marosvásárhelyre, hogy részt vegyenek a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor eseményén, ahol koncertet adtak volna. Azonban a Wizz Air törölte a járatukat, így a magyar fővárosban ragadtak. A zenész a Mandinernek nyilatkozva elmondta, hogy már az indulás előtt tudták, a gépük két órás csúszással fog felszállni, ami később három órára nőtt, majd végül éjjel 11 óra körül közölték velük, hogy a gép nem indul el.

Az énekes és stábja ötórás várakozás után éjszaka kisbuszokat és autókat szervezett, hogy eljussanak a koncert helyszínére. Ákos szerint „kész csoda lesz, ha az eredetileg kiírt koncertkezdésre megérkezünk”. A technikai csapat és a zenekar tagjai különböző járművekkel indultak útnak, hogy időben odaérjenek a fellépésre.

A Tusványosra igyekezve a zenész és stábja több órás várakozással és terelésekkel küzdöttek, miközben Temesvár és Déva között vesztegeltek. Ákos a Mandinernek adott interjúban kifejtette, hogy Európában „megszűnt a szolgáltatások szolgáltatás-jellege, és megszűnőben van Európának az Európa-jellege”.

A járattörlés ellenére a csütörtök esti Ákos-koncert nem maradt el, és a zenész szerint a Bálványosi Nyári Szabadegyetem komoly vonzerővel bír, évről évre rengeteg ember látogat el Magyarországról. Az eseményről készült képeket a Mandiner is közzétette.

Ákos csütörtökön közösségi oldalán is beszámolt az eseményekről, elmondva, hogy "Tegnap délután 5 óra óta úton vagyunk Tusványosra… A repülőre vártunk négy-öt órát Ferihegyen, mire kiderült, hogy nem indul. Gyors reptéri válságstáb és döntés után alvás nélkül, hajnalban nekivágtunk az útnak, hogy ne maradjon el a ma esti koncert. Autóval és busszal sem egyszerű, terelések és több órás várakozás hátráltat, de érkezünk! Az már csak jutalom, ha egy kis esőt és 13 fokot ígérnek a fellépésünk idejére…" – írta posztjában az énekes.

Egyébként ugyanezzel a járattal utazott volna Deutsch Tamás és Kubatov Gábor is, utóbbi a késés miatt lefújták a programját. A hosszú ideje tartó légiközlekedési káoszról alábbi cikkünkben írtunk bővebben. A Kossuth-díjas előadóművész végül sikeresen megérkezett a bulira, ahol nemcsak a legismertebb számait adta elő, hanem többször elmondta, mennyire örül annak, hogy felléphet a fesztiválon.