Szombati magyar versenyzők az olimpián: Szilágyi Áron aranyért vív, több sportágban is izgulhatunk

Az olimpia első hivatalos versenynapján, szombaton a magyar sportrajongók számos versenyszámban szoríthatnak a magyar versenyzőkért, köztük a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áronért, aki negyedik aranyérméért küzdhet. Emellett a női vízilabda-válogatott és a férfi kézilabda-csapat is megkezdi a küzdelmeket Párizsban.

Szombaton összesen 17 egyéni magyar versenyző és két csapat lép színre a különböző sportágakban. A napot a sportlövők, Péni István és Mészáros Eszter kezdik a légpuska vegyes csapat versenyével 9 órakor, ahol éremesélyesként indulnak, bár egészségügyi problémákkal küzdenek. A kerékpárosok között Valter Attila a férfi egyéni időfutamban 16.32-kor teker majd.

Az asztaliteniszben Ecseki Nándor és Madarász Dóra vegyes párosban a nyolcaddöntőben lépnek asztalhoz 17.15-kor, míg Póta Georgina női egyesben 22.15-kor kezdi meg a küzdelmeket a német Shan Xiaona ellen. Az evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypár 6. előfutamában vesz részt 10.00 órakor.

A tornászok közül Mészáros Krisztofer a férfi selejtezőben bizonyíthat 11.00 órakor. A lovassportban Kaizinger Balázs a lovastusa egyéni versenyében a díjlovaglásban méretteti meg magát 9.30-kor.

Az úszók előfutamai során Késely Ajna 11.24-kor, Sárkány Zalán 11.57-kor, míg a női és férfi 4x100 méteres gyorsváltók 12.20, illetve 12.26-kor állnak rajthoz. A döntőkben a továbbjutás esetén este 20.30-tól szurkolhatunk a magyar versenyzőknek.

A vívásban Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád a férfi kard egyéni versenyében, míg Muhari Eszter a női párbajtőr egyéni versenyében lép pástra. Szilágyi a kanadai Fares Arfával kezd a 32 között, Szatmári András a francia Boladé Apithyt fogja kihívni, míg Gémesi Csanád a vb-címvédő amerikai Eli Dershwitzen ellen vív. A kardosok 12:30-kor kezdenek, Szatmári 13:20-kor, Gémesi és Szilágyi 13:45-kor vív először a menetrend szerint. A női párbajtőrmezőny egyetlen magyarja, Muhari Eszter a kínai Tang Csün-jao ellen kezd, és a világranglistán 9. helyen áll, 11:15-kor kezd kínai ellenfele ellen. Az elődöntőket, a bronzmérkőzéseket és a döntőket mindkét számban 19 órától rendezik.

A női vízilabda-válogatott 14.00 órakor Hollandia ellen kezdi meg a csoportmérkőzéseket. A férfi kézilabda-válogatottunk 11.00 órakor Egyiptom ellen játszik csoportmérkőzést. A nap folyamán összesen 14 versenyszámban hirdetnek bajnokot.

A részletes programért és további információkért böngésszék az Index olimpiai mellékletét.