Magyarok az olimpián: Vegyes eredmények a nyitónapon

Péni István és Mészáros Eszter a légpuska vegyes csapat rangsorolójában a 20. helyen végeztek, így nem jutottak az éremért folyó küzdelembe. A magyar csapat az olimpia első napján kezdett versenyezni.

Az olimpiai játékok első napján a magyar sportolók közül Péni István és Mészáros Eszter léptek először lőállásba. A légpuska vegyes csapat rangsorolójában azonban nem sikerült a legjobb négy közé kerülniük, amely szükséges lett volna az érmekért való versengéshez. Három sorozat után a magyar páros a 20. helyen zárta a versenyt 624,7 körrel, míg az éremmeccshez legalább 629,7 pontot kellett volna elérniük.

A tokiói olimpián három évvel ezelőtt ugyanebben a számban még a hetedik helyen végeztek, ami jelentős előrelépést jelentett volna a mostani olimpián, ha hasonló eredményt érnek el.

A magyar csapat további tagjai is megkezdték szereplésüket az olimpián. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron pástra lépett, valamint a női vízilabda- és a férfi kézilabda-válogatott is bemutatkozott a világversenyen. Az eseményeket percről percre követhették a nézők a HVG élő közvetítésében.

A párizsi olimpia első aranyérmét a kínai Huang Jü-ting és Seng Li-hao duó szerezte meg a légpuska vegyes csapat számában, miután a döntőben 16-12-re győzött a dél-koreaiak ellen. A bronzérmet a kazahok szerezték meg, fölényesen felülmúlva a német kettőst.